Aldrig for sent: 58-årige Poul er den ældste lærling på værkstedet

Poul Sønnik Nielsen er startet i lære som industritekniker efter mange år som slagter.

Efter 28 år som butiksslagter besluttede 58-årige Poul Sønnik Nielsen fra Holstebro sidste sommer, at nu ville han prøve noget andet. Han vidste bare ikke hvad, der skulle være.

På Job- og Kompetencecenteret i Holstebro så han tilfældigvis en annonce for et to-dags forløb på Herningsholm Erhvervsskole, hvor man kunne høre mere om industritekniker-uddannelsen.

- Jeg viste annoncen til min jobcoach på centret, som tilmeldte mig med det samme, og så var jeg jo fanget, siger Poul Sønnik Nielsen.

Besøget på Herningsholm Erhvervsskole blev første skridt på vejen til et nyt arbejde og en ny uddannelse for Poul Sønnik Nielsen.

- Jeg synes, det var spændende. Jeg var godt klar over, at jeg skulle i gang med en masse skole, hvor jeg skulle sidde stille i lang tid ad gangen - og det er jeg ikke så vanvittigt god til, men jeg tænkte, ’det vil jeg bare’, fortæller han.

I dag er Poul Sønnik Nielsen ansat som voksenlærling ved TMP Hydraulik på Thyholm, og det er medindehaver Martin Godiksen glad for.

- Når der kommer en frisk fyr, der har mod på mange år endnu, så er det jo bare skide godt, for der er brug for industriteknikere, siger han.  

Et godt eksempel

Formand for arbejdsmarkedsudvalget og medlem af byrådet i Holstebro for Socialdemokratiet, Lars Stampe, kalder Poul Sønnik Nielsen for et godt eksempel, som kommunen gerne vil se mere af.

- Vi er udfordret af mangel på arbejdskraft i Vestjylland, så dem, der kan være på arbejdsmarkedet, skal gerne være med, for at vi kan vækste i vores område, og det er Poul et godt eksempel på, siger han.

Poul Sønnik Nielsen er også selv ret godt tilfreds med sit nye arbejde og mener ikke, at hans alder har været nogen hindring. Derfor har han en opfordring til andre, der som ham havde brug for at skifte spor.

- Når man flere gange om ugen begynder at sige, at man ikke gider på arbejde i dag, så er det på tide at finde ud af, hvad man så skal, siger han.

Poul Sønnik Nielsen sadler om, selvom han er 58 år gammel.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.