Akutlægebil igen klar i Vestjylland

Akutlægebilen i Holstebro kører igen efter at have stået stille siden august 2012 på grund af manglende bemanding.

Akutlægebilen i Holstebro er igen bemandet og klar til at indgå i akutberedskabet onsdag 1. maj.  

Lægebilen har stået stille siden 1. august sidste år, fordi det ikke har været muligt at bemande den med læger. Det har hele tiden været regionsrådets ønske, at der igen skulle være en akutlægebil med base i Holstebro på vagt døgnet rundt. Men store udfordringer med at skaffe interesserede læger til opgaven, har flere gange gjort det nødvendigt at udskyde opstarten. Efterspørgslen efter speciallæger med erfaring og uddannelse viste sig at være væsentligt større end udbuddet.

Først i løbet af dette forår, er det lykkedes at bemande bilen med læger fra hele landet, der fra og med i morgen igen kører i Holstebro.

- Jeg ved, at der undervejs blev gjort, hvad der overhovedet var muligt, for at skaffe læger. Men set med borger-øjne, så har ventetiden altså været lang, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

- Vi har haft forsvarlige alternativer på plads i ventetiden, men jeg er rigtig godt tilfreds med at vide, at Vestjylland nu har fået sit faste lægebemandede akutberedskab på plads, siger Bent Hansen.

I den periode hvor akutlægebilen i Holstebro ikke har været bemandet, har egnen været dækket af en sygeplejerskebemandet akutbil, med lægelig opbakning fra regionens øvrige akutlægebiler. I forbindelse med akutlægebilens opstart, bliver den sygeplejerskebetjente akutbil permanent parkeret.

Akutlægebilen er, udover læge, også bemandet med en ambulanceredder. Sammen påbegynder de behandling, straks de når frem til patienten.