Akutbil pakket væk

I Karup er akutbilen kun til pynt. Den har slet ikke været ude at køre i en hel måned.

Akutbilen i Karup står stille, og det er ellers ikke fordi, der ikke er noget at lave.

- Nu har vi siddet i en måned og kigget ud i luften og hørt, hvordan ambulancerne kører forbi, men vi bliver bare ikke kaldt ud, siger Frank Larsen, daglig leder af akutbilen.

Lukker inden vi ser os om

I syv år har der ellers været gang i forretningen i Karup, og bilen har været med til at redde flere menneskeliv, men nu står akutbilen stille. Grunden er, at der ikke er nogen sundhedsfaglig ansvarlig i Region Midtjylland, der sørger for, at nødhjælperne i akutbilen har den uddannelse, som de skal have. Derfor må de ikke længere køre ud på de opgaver, som de ellers har kørt ud til de sidste syv år.

- Vi skal have fundet en lægeansvarlig, som vil gå i dialog med os, så vi kan genoprette den ordning, der har været velfungerende i syv år. Hvis det ikke sker, så lukker vi, og det før de fleste er klar over det. Ja, de kan egentlig ligeså godt få nøglen med hjem i aften. Sådan lyder den kontante melding fra Frank Larsen.

Det er over en måned siden at nødhjælperne i Karup har rykket ud. Hvis det ikke ændrer sig vil der ingen akutbil være i fremtiden.