Aktionær: Vinderup Bank bør fusionere

Vinderup Bank har røde tal på bundlinjen, og derfor foreslår aktionær Ole Ø. Lauridsen fra Herning, at banken skal fusionere med en anden bank. Forslaget skal drøftes tirsdag aften ved bankens generalforsamling

I både 2010 og 2011 blev Vinderup Bank kåret som Danmarks mest solide børsnoterede bank.

Men da regnskabet i februar blev fremlagt, var det for første gang i bankens historie et underskud, der blev præsenteret.Underskuddet var på minus 5,7 millioner kroner før skat.

Det dårlige resultat har fået en aktionær fra Herning til at foreslå banken at fusionere. Han frygter, at underskuddet vil gentage sig og blive større i årene fremover:

- Når jeg kikker på de seneste fem års regnskaber, kan jeg konstatere, at omkostningerne stiger, og indtægterne falder. Der er i gennemsnit røget én million kroner om året. Hvis vi fremskriver det, vil de to kurver krydse hinanden i 2014, fortæller Ole Ø. Lauridsen til Dagbladet Holstebro.

I aften skal investorerne stemme om forslaget ved bankens generalforsamling.Ole Ø Lauridsen vil ikke give nogle bud på, hvem han synes banken bør fusionere med.

For og imod

Direktøren i Vinderup Bank gennem 19 år afviser ikke forslaget, men han har sine betingelser:

- Jeg er åben for fusion. Men det skal være med nogen, der vil støtte lokalsamfundet på samme måde, som Vinderup Bank gør nu, siger direktør Jens Skov til TV/MIDT-VEST.

Bankens bestyrelsesformand er dog ikke umiddelbart med på ideen:

- Vi synes, at vi som bestyrelse til enhver tid har drevet banken på den bedst tænkelige måde. Vi er kommet godt gennem krisen. Ganske vist har vi fået underskud i 2011, men der er fortsat overskud på den ordinære drift, siger Jan Pedersen til Dagbladet Holstebro.

Mange fusioner

Den danske banksektor har i høj grad været på frierfødder efter krisen satte ind. I gennemsnit er der blevet 10 færre banker om året de seneste fire år.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.