Afvist af Herning kommune: Risikerer at dø

En ung kvindes læger har anbefalet Herning kommune at få hende anbragt i et døgntilbud med tæt psykoterapeutisk behandling, men fik nej.

24-årige Mette Arvad Henriksen med anoreksi og borderline har forsøgt at begå selvmord, efter Herning Kommune har afvist at give hende et tilstrækkeligt botilbud.

Hendes læger har ellers fastslået, at Mette Arvad Henriksens behov for, at hun ikke skal være alene, og at hun har brug for et døgnophold med tæt psykoterapeutisk behandling.

Indstillingen fra Mette Arvad Henriksens læger til Herning kommunes visitationsudvalg har TV MIDTVEST fået indsigt i. Her fremgår det, at kommunen ikke vil give hende en behandlingsplads, hvor hun kan være i døgndrift.

I stedet tilbyder de et dagstilbud, hvor hun overnatter hjemme og modtager behandling om dagen. Her har hun mulighed for at få ring efter kommunalt hjælp døgnet rundt, men det er ikke tilstrækkeligt.

- Mette er i stor risiko for at dø af det her. Hvis hun ikke får den rette behandling, så dør hun, siger Berit Evald Henriksen, Mette Arvad Henriksens mor.

- Inden for de sidste seks uger har Mette forsøgt at tage livet af sig selv fire gange. Jeg kan kun takke Herning Kommunes skadestue for, at hun overlever det her. Sidste gang var det så voldsomt, at selv overlægerne på psykiatrisk afdeling kontaktede mig og fortalte, at der var en rigtigt stor risiko for, at Mette døde.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra direktør for Social, Sundhed & Beskæftigelse i Herning Kommune, Søren Liner Christensen, men han siger, at han ikke kan udtale sig om sagen. Formanden for social- og sundhedsudvalget, Anne Marie Søe Nørgaard, ønsker ikke at udtale sig om sagen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.