Afviser teori om hybridulv: - Det er stadig ulovligt

Mourits Troldtoft er sikker på, at det var en såkaldt hybridulv, han skød. Men ifølge et lokalt medlem af Vildtforvalgtningsrådet viser DNA-analyser, at det var en ulv.

Mourits Troldtoft, der skød en hunulv på sin jord, stod i går frem og gav en forklaring på, hvorfor han skød ulven. En forklaring som gik på utryghed, og som et lokalt medlem af Vildtforvaltningsrådet ikke giver meget for.

- Det er fair nok, at vi hører det fra hans synspunkt. Men det rokker ikke ved, at manden har skudt en totalfredet ulv, og så er det sådan, at man må tage den straf, det giver, siger Egon Østergaard.

Men var det overhovedet en ulv, der blev skudt sidste år i april i Vestjylland? Mourits Troldtoft mener, at det var en hybridulv - en blanding mellem en ulv og en hund.

- Hvis nu det er en hybrid, så skulle den sådan set have været fjernet. Jeg synes måske, at det var rart at få fundet sandheden i det her, siger Mourits Troldtoft.

HYBRIDULVE

DNA-analyser peger på ulv

Spørgsmålet kan meget vel blive et af de centrale stridspunkter, når sagen om ulvedrabet skal for Vestre Landsret i slutningen af februar.

Egon Østergaard er ikke i tvivl om, at det var en ulv.

quoteHvis en jæger skyder et fredet dyr, så kan man ikke bag efter komme og hævde, at det slet ikke var den art, men at der måske var nogle få procenter af en anden art blandet ind i den.

Egon Østergaard, Vildtforvaltningsrådet

- Hvis en jæger skyder et fredet dyr, så kan man ikke bag efter komme og hævde, at det slet ikke var den art, men at der måske var nogle få procenter af en anden art blandet ind i den, siger han og fortsætter:

- Jeg hæfter mig ved, at DNA-analyser viser, at det er en ulv. Man må ikke skyde en ulv heller ikke en hybrid, hvis det var det, det var. Så det er ikke nogen formildende omstændighed. DNA-beviser er ret hårde beviser at skulle tale sig uden om.

DNA-analysen er lavet af Senckenberg Institut, og den viste, at den nedskudte ulv var en af de hvalpe, som det danske ulvepar fik i 2017 - og at den dermed var en del af den centraleuropæiske ulvebestand.

Hårdere straf

Både anklagemyndigheden og Mourits Troldtoft ankede sagen i byretten, der idømte sidstnævnte 40 dages betinget fængsel for overtrædelse af jagtloven og artsfredningsbestemmelsen.

Egon Østergaard håber, at straffen bliver hårdere i landsretten.

- Jeg synes, at den dom, han har fået i byretten, er alt for mild. Han har jo ikke fået frakendt jagttegnet, og det skriger jo til himlen. Derfor håber jeg, at landsretten vil skærpe dommen ganske betragteligt. 

Sagen starter ved Vestre Landsret den 26. februar. Her går den tiltalte selv går efter at blive frifundet.

Mourits Troldtoft mener, det var en blanding af en ulv og en hund, han sidste år skød ved Ørnhøj.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.