88-årig reddet ud af lejlighed: Elektrisk opvarmet pude er formentlig skyld i branden

En beboer blev tirsdag morgen reddet ud af sin lejlighed efter der opstod brand en elektrisk varmepude.

En 88-årig kvindelig beboer i en lejlighed på Toftegade i Holstebro fik sig noget af en brat opvågning. Der opstod en brand i kvindens lejlighed, der formentlig er startet af en elektrisk varmepude.

Kvinden er reddet og branden er slukket. 

- Da vi kom derud, var hun allerede reddet ud af lejligheden. Det havde politiet og en vicevært sørget for, siger Morten Würtz Gräs, der er vagthavende indsatsleder ved Nordvestjysk Brandvæsen. 

- Vi skulle sådan set bare ind og slukke ilden. Bagefter var der lidt efterslukning, men det er vi færdige med nu, siger indsatslederen. 

Branden opstod i en lejlighed her i Toftegade i det centrale Holstebro

Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands politi blev kvinden kørt på hospitalet, efter hun var reddet ud af lejligheden. 

- Hun blev udsat for noget røg og er derfor kørt på hospitalet til observation, siger vagtchefen. 

Ifølge indsatslederen hos brandvæsnet er der nærmest kun en elektrisk opvarmet pude, at give skylden for branden. 

- Mit kvalificerede gæt er, at det er startet i den elektriske pude. Ilden og skaderne fra ilden begrænser sig i hvert fald til et område på en halv meter rundt om puden, siger Morten Würtz Gräs. 

Har du før oplevet, at en brand er opstået i en elektrisk varmepude?

Ja, det er sket før. Nu kan jeg ikke lige præcis huske, hvornår jeg sidst har oplevet det, men det er sket nogle gange, så det er ikke så ualmindeligt, siger indsatsleder Morten Würtz Gräs. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.