8. klasse samarbejder med virksomhed: - Virkeligheden skal ind i klasselokalet

I en uge har 8. klasser på Rolf Krake Skolen i Holstebro arbejdet tæt sammen med den lokale virksomhed Westpack. Det har gjort eleverne klogere på, hvad de kan bruge skolefagene til, når de er færdige på skolebænken.

Det har været et hit at designe smykkeæsker i stedet for at have de klassiske fag på skoleskemaet, hvis man spørger 8. klasserne på Rolf Krake Skolen i Holstebro

quoteDet er fedt at komme ud og se, hvordan folk arbejder på en virksomhed.

Maria Sønderby Hansen, 8. klasse, Rolf Krake Skolen

De har hele ugen har samarbejdet med den lokale virksomhed Westpack. 

- Det er fedt at komme ud og se, hvordan folk arbejder på en virksomhed, siger Maria Sønderby Hansen, der går i 8. klasse på Rolf Krake Skolen.

Eleverne har selv designet smykkeæsker, lavet marketing og udregnet priser. Med andre ord har de altså prøvet at tænke som en virksomhed.

- Det her er en unik måde at give de her elever en mulighed for at tænke deres fremtid ind, i forhold til det de lærer om i klasselokalet, siger Henrik Hansen, salgschef i Westpack.

Samarbejdet mellem folkeskolen og virksomheden er en måde at gøre matematik og samfundsfag konkret og håndgribeligt.

 

Virkeligheden skal ind i klasselokalet

I dag var det tid til at vise ugens hårde arbejde frem for en flok udsendte fra Westpack.

De unge elever måtte stramme sig an, så de kunne vise, hvad de havde lært om produktudvikling og markedsføring.

- Jeg havde tænkt, at det bare var at lave en kasse, men vi har jo brugt en hel uge på det. Vi fik faktisk ret travlt til sidst, siger Signe Lund Bækdal, 8. klasse, Rolf Krake Skolen.

Hun har sammen med Maria Sønderby Hansen designet stofæsker, og opgaven har lært dem, hvor mange dele, der skal gå op i en højere enhed, når man driver virksomhed.

Mikkel Borskov og Bjarke Christensen fra 8. klasse synes, at det har været en sjov opgave fremfor klassisk dansk og matematik.
Mikkel Borskov og Bjarke Christensen fra 8. klasse synes, at det har været en sjov opgave fremfor klassisk dansk og matematik.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Derfor er deres klasselærer glad for virksomhedsbesøget.

- Det bliver straks meget mere virkelighedsnært, hvad de skal bruge alt det her skole til, siger Lotte Due Brander, der er underviser på Rolf Krakes Skolen.

Det er de unge helt enige i.

- Det sjoveste har helt klart været, at vi har lært noget nyt. Vi har prøvet noget nyt, i stedet for det klassiske dansk og matematik, siger Mikkel Borskov, 8. klasse, Rolf Krake Skolen.

Virksomhed og elever lærer af hinanden

8.-klasserne er enige om, at de har lært en masse om at drive virksomhed.

Men virksomheden Westpack har også lært en del af de unge skoleelever. De har nemlig helt styr på, hvordan man kan markedsføre på de sociale medier.

quoteVi vil gerne vise, at man sagtens kan læse videre på en virksomhed.

Henrik Hansen, Westpack, Holstebro

- Det viser bare, at de ved, at man skal have nogle kendte personer til at like sit produkt. Så kommer man meget bredt omkring markedsføringsmæssigt, siger Henrik Hansen, salgschef i Westpack.

Han håber, at ugen har vist eleverne, at man sagtens kan få arbejde i erhvervslivet uden at læse fem år på universitetet.

- Vi vil gerne vise, at man sagtens kan læse videre på en virksomhed. Man kan sagtens uddanne sig videre inden for erhvervsliv, hvis man eksempelvis er på handelsskole, så kan man komme ud på en virksomhed og lære om salg og markedsføring, siger Henrik Hansen, salgschef i Westpack.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.