59 års forskel - men bedste venner

Jonas Pilgård Hansen fra Holstebro er 12 år og er besøgsven for Martha Jakobsen på 71 år.

02:02

Aldersforskellen gør ikke spor. De er virkelig gode venner trods aldersforskellen. Video: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hver tirsdag efter skole har Jonas Pilgård Hansen en aftale med en rigtig nær veninde. Men det er ikke en jævnaldrende legekammerat, han ses med. Hans veninde hedder Martha og er 71 år.

- Jeg synes, det er hyggeligt at få en snak med hende, siger Jonas Pilgård Hansen, der er besøgsven og bor i Holstebro.

Jeg sidder og glæder mig hver tirsdag, til at Jonas kommer.

Martha Borup Jakobsen, Pensionist, Holstebro.

Siden de mødte hinanden for første gang har de udviklet et nært venskab. Det var Jonas selv der, gennem den lokale kirke, tog kontakt til Martha for at høre om hun havde lyst til besøg.

- Jeg synes, det var synd for alle de ældre mennesker, som bare sidder helt alene. De laver jo ikke rigtig noget, så jeg tænkte, at så vil jeg hjælpe med det, siger Jonas Pilgård Hansen.

Martha Borup Jakobsen tog med det samme imod Jonas’ tilbud.

- Det er simpelthen så fantastisk, for jeg er alene og har hverken børnebørn eller børn. Jeg sidder og glæder mig hver tirsdag, til at Jonas kommer. Han ved, jeg sidder der i stolen og kigger ud, og så kommer han, og så sender han sit dejlige smil ind til mig. Det er sådan en glæde for mig, siger Martha Borup Jakobsen, der er pensionist og bor i Holstebro.

00:44

Martha Borup Jakobsen har hverken børn eller børnebørn, og derfor betyder Jonas utrolig meget for hende.

Luk video

At Jonas har fået en stor plads i Marthas hjerte er der ingen tvivl om. Og når de er sammen, går tiden hurtigt med et spil eller bare en hyggesnak.

- Vi snakker om alle de nymoderne ting, om gamle dage og alt muligt andet, siger Jonas Pilgård Hansen.

De er enige om, at 59 års aldersforskel intet betyder, når bare man er i godt selskab. Derfor håber de, at flere børn og ældre vil gøre som dem.

Læs også Digitale besøgsvenner skal hjælpe ensomme

- De skal bare prøve det, for det er hyggeligt. Og hvis de ikke kan lide det, så må de jo sige nej tak, siger Jonas Pilgård Hansen.

- Det var simpelthen fantastisk at få Jonas. Jeg kunne ikke have fået en større gave, siger en glad Martha Borup Jakobsen.

Mange steder er der mangel på besøgsvenner. Er du blevet inspireret, så er der mulighed for at melde sig som besøgsven hos blandt andre kommunerne, røde kors og ældresagen.