4. klasse tester mysterieapp på Nørre Vosborg

Nørre Vosborg skal være noget for børn og familier. Derfor er herregården i gang med at udvikle en app, som lokale folkeskoleelever hjælper med at teste.

Nørre Vosborg ved Vemb kender mange nok. Formentlig for stedets hotel og restaurant. Men faktisk indeholder den gamle herregård også dansk historie.

For eksempel lagde H.C. Andersen vejen forbi i 1859 og lod sig inspirere af spøgelsesfantasier, ligesom også Frederik 7. og hans kone, Grevinde Danner, har besøgt stedet, der er grundlagt omkring 1575.

Historier, der skal udbredes til folket - og særligt til børnene - gennem en museumsmysterie-app.

- Det er lidt sjovere end bare at gå rundt og kigge på det her. Det er ikke det sjoveste, når man går i 4. klasse. Det er sjovere, der går lidt konkurrence i det, forklarer Mads Lindballe Galsgaard fra Vemb Skole, der sammen med fem klassekammerater tester den nye app.

- Det er da rimelig blæret. Det er ikke alle der får lov til det. De sagde også, at vi havde en rimelig stor indflydelse, uddyber han.

En skat i et spil i en app

De skal løse syv gåder og finde skatten, som en ond skurk er ved at stjæle. Spillet skal ende med at blive en app på mobiltelefonen.

- Vores besøgende er gerne 45+ - måske også 60+ - og vi vil så gerne have fat i børn og familier.

- Så vi skal finde en anden formidlingsform end den traditionelle med plancher og montrer. Vi tænker, en digital løsning vil være rigtig god, fortæller direktør Helle SIgh fra Nørre Vosborg.

Projektet er en del af et større projekt omkring Vemb, som handler om at udvikle egnen for både borgere og turister.

Herregården Nørre Vosborg ved Vemb vil gerne være kendt for andet og mere end hotel og restaurant.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.