35 unge er på kajak-træningslejr i Holstebro: - Der er nogle, der har ligget lidt for meget på solseng

De unge kajakroere træner op til Danmarksmesterskaberne i slutningen af august.

Mens mange unge ligger ved stranden og måske slapper lidt mere af, end de plejer, så knokler 35 unge kajakroer med formen på Vandkraftsøen i Holstebro. 

- Vi har startet en 14-dages træningslejr for unge mennesker, som både skal til nordiske mesterskaber og DM. For os, der kommer fra andre klubber, er det en fordel at komme og prøve banerne her, da det også er her, der skal være DM, fortæller Michael Fjeldvig, der er træner i Kano- og Kajakklubben Vejle Å.

Michael Fjeldvig er en af trænere på træningslejren, og med sig har han taget nogle unge padlere fra sin egen klub. Derudover er der også kommet ambitiøse kajakroere fra Lemvig, Silkeborg og helt fra Lyngby i København.

quoteDer er nogle, der har ligget lidt for meget på solseng.

Michael Fjeldvig, træner, Kano- og Kajakklubben Vejle Å

Men selvom træningslejren byder på to til tre træningspas om dagen, så er der også plads til social hygge på træningslejren.

- Det fede er, at vi bare kan komme herud i kajakklubben og smadre igennem, og så har vi et superfedt sammenhold. Det er en lige så stor fornøjelse at komme herud på Vandkraftsøen, som det er at tage sydpå, fortæller 18-årige William Bjerregaard Åkerlund, der kommer fra Kajakklubben Pagaj i Holstebro.

Feriefedtet skal padles væk

Men nogle af de unge har nået en tur sydpå inden træningslejren, mener træneren Michael Fjeldvig.

- Når man lige pludselig ligger på den lade side, så kan det mærkes, og det kunne jeg også godt se, da vi startede lejren. Der er nogle, der har ligget lidt for meget på solseng, siger træneren med et smil på læben.

Den kritik afviser den lokale kajakroer fuldstændig, der erklærer sig klar til DM på hjemmebane.

- Det synes jeg ikke selv, men det er jo trænerne, der observerer og holder øje med os. Formen skal nok komme inden DM. Vi presser på nu her.

På træningslejren er der unge i alderen fra 12 - 20 år.