3. generation Schaufuss styrer mod stjernerne

Unge Luke Schaufuss er udnævnt til "Månedens danser" og "Opstigende stjerne", og nu skal han og hans søster medvirke i prisvindende opsætning af deres far, Peter Schaufuss

Dansk kultur med til knytning til vores landsdel kommer på plakaten i London i de kommende dage. Det sker, når August Bournonvilles verdensberømte ballet "Sylfiden" opføres på Coliseum, som er det største teater i den britiske hovedstad.

3 gange Schaufuss

Den danske ballet får i London i hovedpartier to dansere med stærk tilknytning til Danmark, nemlig Luke og Tara Schaufuss. Deres far er balletchef Peter Schaufuss, som også står for iscenesættelsen i England.

2 awards

Det sker med den version af "Sylfiden", som han skabte i 1979, og som siden er vist af 35 kompagnier rundt om i verden. Ved premieren i London for 36 år siden indbragte forestillingen to priser, dels en Olivier Award og dels en Evening Standard Award.

Fra Brisbane og Birmingham

"Sylfiden" er optaget i den danske kulturkanon som en af de største balletter nogen sinde. Det er australske Queensland Ballet, som nu bringer den til London. I kompagniet i Brisbane danser Tara Schaufuss, efter at hun tidligere har været tilknyttet Den Kongelige Ballet i København.

Queensland Ballet har engageret Luke Schaufuss til forestillingerne i London. Til daglig arbejder han i Birmingham Royal Ballet i England, også efter en fortid på Det Kongelige Teater i København og desuden hos Peter Schaufuss Balletten i Holstebro.

Rising star

Luke Schaufuss blev tidligere i år udnævnt til en "Opstigende stjerne" af de britiske aviser The Guardian og The Observer. Nu er han "Månedens Danser" i det internationale ballettidsskrift Dancing Times.

3. generation

Søskendeparret Luke og Tara Schaufuss er tredje generation i balletdynastiet Schaufuss. Deres bedstefar var balletmester Frank Schaufuss på Det Kongelige Teater og deres bedstemor solodanser Mona Vangsaae.

Teatret London Coliseum har over 2.300 siddepladser. "Sylfiden" opføres syv gange fra 4. til 8. august, oplyser balletdynastiet i en pressemeddelelse.

Foto: Eric Richmond

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.