28-årig somalier fortsat fængslet

Den 28-årige somalier, der er tiltalt for drabet på socialrådgiver Birthe Christiansen, har fået forlænget sin varetægtsfængsling i 24 dage.

Den 28-årige somaliske mand, der er tiltalt for at have dræbt den 56-årige socialrådgiver Birthe Christiansen, fik tirsdag eftermiddag forlænget sin varetægtsfængsling indtil den 20. august. Afgørelsen om forlængelsen af varetægsfængslingen blev dog kæret til Landsretten.

Den drabssigtede mand blev den 15. juli overført til Sikringsanstalten Nykøbing Sjælland, hvor han senere skal mentalundersøges. Det oplyser politiets anklager Jens Laurberg til TV/MIDT-VEST.

Birthe Christiansen blev den 27. januar stukket ihjel på en parkeringsplads i nærheden af Jobcenter Holstebro, hvor hun arbejdede.

Det er to gange tidligere lykkedes den somaliske mand at flygte fra politiet. Første gang var i marts, hvor han stak af fra det psykiatriske hospital i Aalborg. Anden gang var i forbindelse med et grundlovsforhør i Holstebro den 30. juni. Begge gange er han kort tid efter blevet pågrebet igen.