26.000 i bøde: Vred mand mand blitzet fire gange på seks minutter

En 28-årig mand fra Holstebro fik fredag en stor bøde og frakendelse af kørekortet, efter han havde hidset sig op over at blive blitzet af en fotovogn i Skanderborg.

På bare seks minutter nåede en mand forbi samme fotovogn fire gange. Alle gange i for høj fart og de tre sidste gange med langefingeren fremme. Det skriver Horsens Folkeblad

Det skete tilbage i februar, da en 28-årig mand fra Holstebro kørte på Vroldvej ved Skanderborg. I raseri over at blive blitzet af fotovognen kørte han forbi fotovognen tre gange yderligere for at vise sin utilfredshed.

Det endte med en klækkelig bøde på 26.000 kroner og to års frakendelse af førerretten, mens den 28-årige også fik konfiskeret sin bil. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var egentlig en mindre hastighedsovertrædelse, da manden fra Holstebro blev fanget af fotovognen. Det gjorde ham så sur, at han kørte til sin hjemmeadresse, hvor han tog sin nummerplade af og erstattede den med et stykke tape, hvor der stod 'Fuck Politiet'. 

Herefter kørte han tilbage til fotovognen, og i tidsrummet 17.51 til 17.57 nåede han forbi fartkontrollen tre gange med hastigheder på mellem 94 kilometer i timen og 119 kilometer i timen, skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge anklageskriftet tog den 28-årige alle fire gange begge hænder af rattet og gav fotovognen fingeren, der passede til hans 'nye nummerplade'.

Nægtede at have kørt hensynsløst

Sagen kom for Retten i Horsens i fredags, hvor manden fra Holstebro erkendte, at han havde kørt som beskrevet i anklageskriftet.

Ifølge Ugebladet Skanderborg, der dækkede retssagen, sagde den 28-årige, at han godt så, at han blev blitzet, hvorefter han tabte hovedet, fordi han vidste, at han på det tidspunkt allerede havde mistet kørekortet.

Han nægtede dog at have kørt særligt hensynsløst, som der også var rejst tiltale for.

Retten fulgte manden fra Holstebros nægtelse, og dømte ham for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, men ikke for særlig hensynsløs kørsel, skriver Horsens Folkeblad.

Den 28-årige tog imod dommen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Sydøstjyllands Politi overvejer specialanklager Pernille Moesborg, om man vil anke sagen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.