25.000 til elever fra Ulfborg

Elever fra 8. klasse på Ulfborg Skole scorede torsdag en pris på 25.000 kroner for et projekt, klassen havde lavet med det lokale kulturliv.

8. klasses elever har torsdag fået overrakt 25.000 kroner og den såkaldte Springfrøpris af kulturminister Bertel Haarder (V) og Ellen Trane Nørby, der er minister for børn, undervisning og ligestilling.

- Eleverne og lærerne har været gode til at inddrage det lokale kulturliv og har blandt andet samarbejdet med et teater - og det er lige præcis sådan noget, vi skal have meget mere af i den moderne og åbne skole. Jeg håber, at mange andre i udskonlingens klasser vil lade sig inspirere af Ulfborg Skoles projekt, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Prisen bliver uddelt hvert år til et eksemplarisk og kreativt projekt inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen. 

- Der er mange forskellige måder at lære på. Og når man selv prøver kræfter med kunsten, så får man åbnet sanserne og forstanden på en anden måde, end man får det med en bog eller en iPad, fortæller Bertel Haarder.

Foruden  Ulfborg Skole kom Uglegårdsskolen fra Solrød Strand og Privatskolen Als fra Sønderborg på podiet med henholdsvis en anden- og tredjeplads.

Læs mere om Springfrøprisen her.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.