25.000 kroner til "Fremtidens Landmand": Pengene skal bruges på de ansatte

Kristian Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard kan nu kalde sig "Fremtidens Landmand" inden for bæredygtighed.

Landmand Kristian Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard nord for Holstebro kunne i aftes tage både en flot titel og en stor pengepræmie med sig hjem fra Agromek i Herning. Her blev han kåret som "Fremtidens Landmand" inden for kategorien bæredygtighed.

- Jeg er rigtig glad for at vinde den her pris. Da jeg fik at vide, at Ausumgaard var nomineret, der vidste jeg, at den her pris ville jeg gerne have, så det betyder meget at få den, siger Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Aktiviteterne på Ausumgaard spænder fra konventionelt landbrug over velfærdsgrise og til insektproduktion og vedvarende energikilder samt sociale arrangementer. Gården arbejder altså inden for et bredt spektrum af bæredygtighed.

- Vi har arbejdet benhårdt på at få en bæredygtig profil, og hver dag arbejder vi for, at næste generation har lyst til at videreføre arbejdet, siger Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Stor fest forude

Prisen er blevet uddelt for at sætte fokus på de landmænd, som gør en forskel.

- Vi ønsker at hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som arbejder målrettet med bæredygtighed og nye måder at afsætte deres varer på. De har haft fokus på at løse en udfordring og på at gribe muligheder og udvikle deres virksomheders potentiale, lyder det fra afdelingsleder i SEGES Kompetence & Vækst, Kristian Skov, i en pressemeddelelse.

Den glade vinder fra Ausumgaard ved allerede præcis, hvad pengepræmien på 25.000 kroner skal bruges på.

- De skal bruges på de ansatte på Ausumgaard. Der skal et hold til for at få tingene til at lykkes, og når det går godt, så er det også vigtigt at få festet, siger Kristian Lundgaard-Karlshøj.

"Fremtidens Landmand" er en ny pris, der uddeles i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Dansk Agroindustri, Agromek, MCH, Bridgestone, Jyske Bank og SAGRO. Udover kategorien "Bæredygtighed" uddeles der også priser i "Teknologi" og "Afsætning".


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.