25 computere stjålet fra asylcenter

En tyv smadrede ruden i en altandør på Holstebro Asylcenter. Vedkommende slap væk med 25 computere.

Foto: Arkiv

Mandag eftermiddag var sidste gang, at de 25 computere blev set på Holstebro Asylcenter. Dagen efter opdagede man en smadret altandør, som en tyv har ødelagt med en belægningssten. Det fortæller Holstebro Politi.

Tyven var kommet igennem dem smadrede glasdør på altanen, der er hævet en meter til halvanden fra jorden, og har på den måde fået adgang til computerne, der alle er blevet stjålet.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 11:50 i går.

Det er ikke det første tyveri, som der har været på institutioner i løbet af den seneste tid. Fornylig fik gymnasieelever stjålet computere og telefoner for 100.000 kroner, og så sent som i går gik en ukendt gerningsmand ind på tre skoler omkring Viborg.

Om Holstebro Asylcenter

På Asylcenter Holstebro er der plads til 300 beboere. De 300 beboere skal selv stå for rengøring, tøjvask, madlavning og andet hushold.
Asylcenteret er placeret i Dansk Metals tidligere kursuscenter 2,5 kilometer fra Holstebro centrum. Centeret blev etableret i 2014.
Beboerne får udbetalt en kontant ydelse hver 14. dag, og størrelsen af denne afhænger af asylansøgerens civilstatus og status på ansøgerens asylansøgning.
På centeret er der bl.a. etableret en genbrugsbutik, sprogcafé, minigolf og cykelværksted, og beboerne har mulighed for at spille fodbold i Holstebro Boldklub og komme til håndbold og i badeland.