21-årig dræbt: Car-surfede og faldt af foran modkørende bil

En 21-årig mand blev i aftes dræbt i en færdselsulykke. Den 21-årige var i færd med at car-surfe på bilens tag.

En 21-årig mand er i blevet dræbt i en trafikulykke, da han kort før kl 23.00 i aftes faldt ud foran en modkørende bil og blev dræbt på stedet. Den 21-årige var sammen med to jævnaldrende kammerater i færd med at car-surfe, siger Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg har ikke hørt om det før, men det findes desværre altså, siger vagtchef Jens Claumach om car-surfing, der i følge de to overlevende unge mænd, er årsagen til dødsulykke i aftes. 

De unge mænd kom kørende i vestlig retning af Trehøjevej mellem Ørnhøj og Timring. En 22-årig mand var chauffør og de to andre lå så ifølge deres egen gengivelse til politiet på taget af bilen. 

- Om chaufføren så bremser eller drejer, eller hvad han gør, det vides ikke. De forklarer selv, at der ikke er nogen årsag til det, men altså lige pludselig falder de to på taget af, og den 21-årige falder så ud i en modkørende bil, siger Jens Claumach. 

quote- Jeg har ikke hørt om det før, men det findes desværre altså

Jens Claumach, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi.

Den dræbte er 21-årige Simon Jørgensen, der boede i Ørnhøj.

Den modkørende bilist er en 55-årig mand fra Snejbjerg. i en passagerbil, og han slap fra ulykken uden alvorlige kvæstelser. Vagtchefen oplyser, at den 21-årige dræbte er fra lokalområdet.

Chauffør løsladt

Politiet valgte at anholde chaufføren i nat. Fredag morgen blev han dog  løsladt igne og slipper for at blive varetægtsfængslet, oplyser politikommissær Henning Præstegaard, der er leder af efterforskningen hos lokalpolitiet i Herning.
    
- Han er sigtet, men han er blevet løsladt, indtil vi får resultatet af bilinspektørens undersøgelse og en alkoholundersøgelse, så vil han senere komme ind til fornyet afhøring, siger Henning Præstegaard.

Interview med politikommissær Henning Præstegaard om car-surfing ulykken. 

Car-surfing-fænomenet    

Flere steder på nettet findes der lettilgængelige videoer af folk, der står, ligger eller sidder på taget af kørende biler. I Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning erindrer dog ikke konkrete sager tidligere i Midt- og Vestjyllands Politikreds. På youtube  kan man se flere videoer af car-surfing, hvis man blot søger på carsurfing. Eksempelsvis en angiveligt russisk mand stående på taget af en bil i tæt trafik. Se klippet her 

I 2007 var det train-surfing, der opstod som et fænomen nogle steder i ungdomskulturen. Dengang kostede fænomenet en ung mand fra Ringkøbing livet. 
 

I 2008 fortalte vi historien om Martin Harris' livsfarlige leg med trainsurfing. Se programmet her.