17-årige Casper vinder DM i karate på hjemmebane

For en lokal karatekæmper blev hjemmebanefordelen vekslet til en guldmedalje.

For første gang i ti år bliver der i denne weekend afholdt DM i karate i Jylland, og for første gang nogensinde er Holstebro værtsby for stævnet, hvor 879 karateudøvere fra hele landet er samlet.

Blandt dem var i dag 17-årige Casper Victor Nielsen, der til daglig træner hos Budo Sportskarate Holstebro.

- Det er gået godt i de første par kampe, men det er nogle hårde kæmpere, jeg er oppe imod, sagde han inden den store finalekamp i klassen for juniorer fra 76 kg.

Om det var hjemmebanefordelen, der gjorde den afgørende forskel, er ikke til at sige, men i hvert fald blev det til en sejr og dermed en DM-guldmedalje for Casper Victor Nielsen.

- Jeg har været med i seks år, og det her er første gang, jeg vinder, så det er rart endelig at få forløsning. At blive danmarksmester, det er altså stort. Det er første gang, DM bliver afholdt i Holstebro, så at kunne vinde på hjemmebane, det er fantastisk, siger han.

Casper Victor Nielsen tager imod sin guldmedalje efter en finalekamp, der faldt ud til hans fordel.
Casper Victor Nielsen tager imod sin guldmedalje efter en finalekamp, der faldt ud til hans fordel.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Også fra forbundets side er der begejstring over at kunne afholde DM i Holstebro.

- Dansk karate oplever en enorm fremgang for tiden, og at vi nu kan afholde DM i Jylland for første gang i ti år er for os et stærkt politisk signal. Der har været stor opbakning til stævnet her, og de mange starter både fredag, lørdag og søndag bekræfter os i, at det var den rigtige beslutning at rykke til Holstebro i år, siger Thomas Bjuring, der er formand for Dansk Karateforbund.

Søndagen byder DM i karate på holdkampe for ungdom og seniorer inden for stilarterne Kata og Kumite.