150 i protest mod krigen i Gaza

Den blodige konflikt mellem Israel og Palæstina kører lige nu på tredje uge 5000 kilometer fra Vestjylland. Men den prægede alligevel landsdelen i dag, hvor der var demonstration i Holstebro.

 

Konflikten i Mellemøsten kører nu på tredje uge. Dødstallet stiger for hver dag, der går. I skrivende stund er mere end 500 palæstinensere døde og yderligere 3000 er sårede. Israels dødstal ligger på omkring 30.

I dag rykkede konflikten lidt længere ind i det vestjyske. Et protestmøde i Holstebro fredag eftermiddag havde i følge arrangørerne til formål at sætte fokus på den 'ulige opvisning af magt fra Israels side,' som medarrangør fra enhedslisten, Leon Lauritsen, udtrykker det.

Folk skal vide, hvad det handler om

En af kræfterne bag dagens demonstration var Ali Almaanaki, der selv er flygtet fra Palæstina.

- Vi vil gerne have ud til alle folk, hvad det her drejer sig om. For det ved mange ikke. De har aldrig set krig som denne i virkeligheden, det er kun noget, de har hørt om, fortæller Ali Almaanaki.

Demonstrationen var ud over Enhedslisten arrangeret af SF og dansk/palæstinensisk venskabsforbund. Der var taler fra Enhedslisten ved folketingsmedlem Lars Dohn, Dansk/palæstinensisk venskabsforbund ved Bent Hansen, mens også Ali Almaanaki gik på talerstolen.

Israelsk massakre

En af dem, der var mødt frem, var Mariam Hassan fra Holstebro. Hun har selv palæstinensisk baggrund og er meget berørt af konflikten i sit hjemland.

- Jeg synes, det er vigtigt at tage afstand fra Israels massakre. Jeg vil ikke engang kalde det krig, for Palæstina har ikke engang våben nok til at kunne forsvare sig selv, så jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet det, der sker dernede, lød det fra Mariam Hassan fra Holstebro.

Der var mødt godt 150 frem til demonstrationen.

Se mere i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30:

04:41 Luk video