11-årig spejder i telt året rundt

Frede Vinther Rasmussen på 11 år kan fejre, at han nu gennem et helt år har sovet i telt og trodset vinterkulde m.m.

Da 11-årige Frede Vinther Rasmussen fra Gyldenløve Gruppe ved Ringsted, slog øjnene op tirsdag morgen, var det ikke hvilken som helst sommerlejrmorgen!Da havde Frede har nemlig sovet udendørs i telt i et år.

- Jeg fik lyst ti l at prøve noget nyt, fortalte Frede, der efter sommerferien skal i 5. klasse.

Ideen opstod, da Frede og hans far læste nogle spejderblade. Her læste de en historie om en pige der havde sovet udendørs i telt i et år. Og så var der ikke langt fra tanke til handling for Frede.

Bankede sne af teltet

Hans mor og fars 10 år gamle tunneltelt blev slået op i haven og så tog Frede soveposen med ud under armen og begyndte at sove hver nat i teltet. Teltet er løbende blevet lappet med gaffatape og syet undervejs, men ved juletid måtte det give op og der måtte anskaff es et nyt.

- Da det var allermest koldt, sov jeg i to soveposer iført to trøjer + et sæt bukser, husker Frede, og jeg måtte banke sne af teltet hver morgen og aften.

Giver selvtillid

Fredes mor og far har hele tiden bakket Frede op i hans projekt

- Når vi nærmer os efterårsferien er det nok slut, fortalte Dennis Rasmussen, Fredes far, at de voksne havde talt om, men Frede tog sin sovepose og gik ud hver aften for at sove i teltet.

Frede er ikke i tvivl om, at det giver selvtillid at sove udendørs i telt i et år.

- Mange spurgte i vinters om jeg stadigvæk sov i telt, fortalte Frede.

Stolte forældre

Der har løbende været stor opmærksomhed omkring Fredes projekt. Hans mor og fars kolleger har spurgt ti l Frede og Fredes skolelærere og skoleleder har også spurgt.

- Det er fedt som forældre at se ens dreng har styrke til at gennemføre det, fortalte Fredes stolte far.

Frede tror ikke han får svært ved at vende sig ti l at sove indendørs igen og han glæder sig ti l at kunne sove sammen med kammerater igen - de nætter har der ikke været så mange af ude i teltet.

Spejdernes Lejr har deres egen avis, der dagligt udkommer i 36.000 eksemplarer. Vi vil hele ugen bringe udvalgte artikler fra avisen. Denne artikel er skrevet af Peter Skov Jørgensen

teltdreng02inet.jpg

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.