1.000 arbejdspladser på vej til Holstebro

Nyt krav om, at der skal blandes biobrændstoffer i benzin, betyder, 1000 potentielle nye arbejdspladser er på vej til en bioethanolfabrik i Maabjerg.

Regeringen har i dag fastsat et iblandingskrav på avancerede biobrændstoffer i energiforbruget til transport. Det vil sige, at benzin fremover skal indeholde bioethanol.

- Det er idéer til, hvordan det kan lade sig gøre at reducere den samlede regning, forbrugerne skal betale, forklarer Venstres energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt på et pressemøde i dag.

Krav fra 2020

På dagens pressemøde med energi-, forsynings- og klimaministeren kom det frem, at regeringen vil lave et krav om, at der skal blandes bioethanol i benzin fra 2020. Og netop iblandingskravet har Maabjerg ønsket sig længe, og for et år siden var de Radikale også ude med ønsket om, at der skal produceres bioethanol på Maabjerg-anlægget i Holstebro.

- Vi ønsker, at Danmark skal beholde vores grønne førertrøje på, og det er derfor, vi har sat et mål om at reducere CO2 udledningen med 55 procent i 2030. Skal vi nå det, skal vi også have transportsektoren med, og det betyder altså at noget af den oliebaserede benzin, vi kører på, den skal erstattes af en grøn energikilde, og det er den bioethanol, man kan producere her, sagde Det Radikales formand Morten Østergaard i juni 2015.

For et år siden var vurderingen, at en kommende produktion af bioethanol vil være med til at skabe 1000 permanente arbejdspladser i Nordvestjylland.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.