100-årige Maren trækker statistikken op

Vestjyderne er nogle af dem, der bliver ældst. Maren Steffensen er med til at pynte på den statistik - i dag fylder hun nemlig 100 år.

Levealderen i Danmark bliver ved med at stige, og i Vestjylland er vi blandt dem, som bliver allerældst. En af dem, der er med til at trække statisikken op, er Maren Steffensen fra Holstebro, som i dag fylder 100 år.

- Jeg havde ikke regnet med at blive 100 år. Det er jo gammelt, men jeg føler mig ikke så gammel, siger hun.

I Danmark bliver det stadig mere normalt at runde den trecifrede fødselsdag. Nye tal viser, at Vestjylland er den landsdel, hvor man bliver næstældst med en gennemsnitsalder på 81,7 år. Øverst ligger Nordsjælland, og nederst på listen er Vest- og Sydsjælland og København by.

Hvorfor Vestjylland ligger så højt på listen, har seniorforsker ved Defactum i Region Midtjylland, Finn Breinholt Larsen, en forklaring på.

- Vi ved, at der er en sammenhæng mellem sociale forhold og middellevetid. Jo bedre stillet man er, jo længere middellevetid, siger han.

Maren Steffensenhar selv et bud på, hvordan hun har præsteret at nå den meget runde dag.

- Jeg får et godt glas rødvin til min aftensmad hver dag, og så har jeg nok bare gode gener, siger hun.

Ifølge finn Breinholt Larsen er det dog ikke kun generne, der har betydning.

- Man skal lade være med at ryge, man skal motionere, man skal spise sundt, man skal lade være med at være overvægtig og man skal ikke drikke for meget alkohol, lyder hans råd, hvis du gerne vil blive lige så gammel som Maren Steffensen.

Se indslaget: Danskerne bliver ældre, og det gælder især vestjyderne.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.