Prinsens jagtven: Det er meget trist

Også her i landsdelen holder prinsens venner og bekendte vejret og håber på bedring.

 

Fredag morgen udsendte kongehuset en pressemeddelelse, hvori der stod, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.

I Vemb sidder en af prinsens gamle jagtvenner og følger forløbet tæt:

- Jeg har kendt ham i mange år. Det er rigtig trist, at han har det så skidt. Det var det også, da Kong Frederik døde. Jeg har masser af gode minder med dem begge, forklarer Jens Erling Handberg, der er tidligere kongelig skovridder i Klosterheden.

Det var ham, der i 1970’erne for første gang kunne byde prinsen og hans gæster velkommen til kongejagt på jysk jord. Siden har han flere gange været på jagt med prinsen. 

Her er vi med prinsen og hans indbudte gæster på jagt i Klosterheden. Året er 2005.

- Første gang ringede de andre mig op og spurgte ”hvad skal vi sige, og hvordan skal vi gøre?”, men jeg sagde bare, at de skulle være ganske almindelige, husker Jens Erling Handberg, der i dag er 86 år gammel, og tilføjer:

- Og det viste sig da også at være rigtigt. Det var altid rigtig hyggeligt. Prinsen er jo ganske almindelig og normal, forklarer han.

Nu er både prinsen og den tidligere skovridder begge blevet for aldrende til at gå på jagt.

Hyggelig og humoristisk

Gennem årene har Prins Henrik ofte besøgt Midt- og Vestjylland. I sommeren 2014 gæstede han bl.a. Stauning Whisky, hvor prinsen både fik lov til at se og smage på de populære dråber.

- Det var utroligt hyggeligt. Han gik meget op i, hvem vi var, og hvad vi lavede. Han virkede oprigtigt interesseret og havde stor humor.

Sådan lyder det fra Alex Munch, der er medstifter af Stauning Whisky. Han husker stadig tydeligt dagen, hvor han og kollegaen viste prinsen rundt på distelleriet. 

Det var en veltilfreds prins, der i 2014 besøgte Stauning Whisky.

- Jeg sad til bords med prinsen ved den efterfølgende frokost. Her holdt han ikke igen med at fortælle røverhistorier fra sine unge dage og fra tiden med sønnerne. Det var virkelig hyggeligt, og det var meget tydeligt, at han jo bare er et helt almindeligt menneske, ligesom alle os andre.

Siden har folkene bag Stauning Whisky oparbejdet et tættere samarbejde med kongehuset, der ifølge Alex Munch i dag både serverer whiskyen for gæster og bruger den i madlavning.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet den 28. januar efter en rejse i Egypten. Her blev det klart, at prinsen var ramt af en godartet tumor i venstre lunge. Samtidig blev det oplyst, at han skulle behandles for lungeinfektion. 

Der var for alvor smil på læberne, da prins Henrik i 2012 besøgte Jesperhus Blomsterpark, hvor han skulle navngive to papegøjer.
Tema

H.K.H. Prins Henrik 1934-2018


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Royalt.