Prins Henrik-skulptur står nu fast i Ringkøbing

Skulpturen Miss Fredensborg blev overdraget til byen af Prins Henrik.

Prins Henriks skulptur Miss Fredensborg skal nu bo fast i Ringkøbing. I dag besøgte prinsen den gamle købstad for helt officielt at overrække skulpturen.

- Det er en glæde for mig, at kunne afsløre en af mine skulpturer, og jeg føler også en hvis stolthed ved snart at se den stå i disse flotte omgivelser her i Ringkøbing, sagde prins Henrik i sin tale ved afsløringen.

Den omtrent to meter høje bronzeskulptur er allerede kendt i byen, for den har stået på torvet siden 2015. I første omgang var skulpturen kun til låns, men byens borgere og erhvervsliv blev så glade for kunstværket, at der blev sat en indsamling i gang.

quoteDet er en glæde for mig, at kunne afsløre en af mine skulpturer, og jeg føler også en hvis stolthed ved snart at se den stå i disse flotte omgivelser her i Ringkøbing.

Prins Henrik

- Vi er kommet til at holde af den, fordi vi synes, at prins Henrik laver nogle fantastisk flotte skulpturer. Den er kommet til at bo her på torvet, også var vi heldige, at vi fik lov til at købe den, fordi det er ikke hver gang, man er det, siger Gitte Kjeldsen, der er byrådsmedlem og formand for Kunstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Skulpturen skulle have været overdraget i 2015, men et dødsfald i prinsens franske familie kom i vejen.

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.