Biskop: - Prinsen vil efterlade sig et stort hul

Biskop Henrik Stubkjær vil huske Prins Henrik som et humoristisk og begavet menneske.

Biskop Henrik Stubkjær er glad for, at Prinsen havde et nært forhold til Viborg. Foto: Scanpix / Henrik Bagger

I Viborg flager domkirken lige nu på halv, og hos biskop i Viborg Stift Henrik Stubkjær vejer nyheden om Prins Henriks død tungt.

- Det var med sorg at jeg modtog meldingen, og jeg sender min dybeste kondolence til Dronningen og hele den kongelige familie, siger han.

Henrik Stubkjær fortæller, at Prinsen havde en tæt forbindelse til Viborg.

Jeg vil huske Prinsen som et meget venligt, humoristisk, et utrolig begavet menneske.

Henrik Stubkjær, biskop, Viborg Stift

- Prinsen har jo været utrolig mange gange i VIborg, og Viborg som by har en særlig relation til Prins Henrik. Prins Henrik har været protektor for Prinsens Livregiment, som har holdt til her i byen, så der har altid været et særligt forhold mellem Viborg og Prins Henrik. Og det tror jeg også, var et gensidigt forhold. Derfor tror jeg også, at mange folk her i byen i dag vil blive ramt af Prinsens dødsfald, siger Henrik Stubkjær.

"Han vil efterlade sig et stort hul"

Han har selv mødt Prinsen flere gange: Både som ung, da han var garder ved Amalienborg og også senere ved flere officielle lejligheder.

- Jeg vil huske Prinsen som et meget venligt, humoristisk, et utrolig begavet menneske. Et dybt begavet menneske, som helt sikkert vil efterlade sig et stort hul, nu hvor han ikke er her mere, siger biskoppen.

I Viborg Stift vil der blive flaget på halv frem til tirsdag den 20. februar, hvor Prins Henrik skal bisættes. Halvdelen af Prinsens aske skal spredes over danske farvande, og resten skal placeres i den private del af Fredensborg Slotshave.

00:31

Biskop i Viborg Stift Henrik Stubkjær fortæller om Prins Henriks forhold til Viborg by.

Luk video