Zinglersen overrasket over fyreseddel

Den fyrede FC Midtjylland-træner ærgrer sig over, at han ikke fik lov til at gøre arbejdet færdigt.

Det kom som en stor overraskelse for Ryan Zinglersen, da FC Midtjylland fredag valgte at give ham en fyreseddel -umiddelbart før slutspillet går i gang.

Zinglersen understreger over for TV/MIDT-VEST, at han slet ikke havde set det komme.

- Jeg er meget, meget overrasket over klubbens beslutning. Vi har en meget fin trup, og jeg tror, at jeg kunne have ført holdet til DM-finalen og måske også DM-guldet. Det ærgrer mig meget, at jeg ikke kan gøre arbejdet færdigt, men jeg ønsker spillerne al mulig held og lykke, siger han.

Assistent-træner Helle Thomsen overtager chefjobbet resten af sæsonen. Klubben begrunder fyresedlen med, at den har mere tillid til, at hun kan løse opgaven.

- Vi har valgt ikke at forlænge Ryans kontrakt efter sommerferien, og da vi så lagde puslespillet, syntes vi, at vi står stærkere med Helle Thomsen frem mod de vigtige slutspilskampe, siger sportschef Hans Peter Riis.

- Men hvad er det, I ikke har været tilfredse med ved Ryan Zinglersens arbejde?

- Der er såmænd ikke noget, vi ikke har været tilfredse med. Vi synes bare, at vi skal stille det stærkeste hold og den stærkeste konstellation på bænken, og det er med Helle Thomsen, siger sportschefen.

Han understreger, at fyresedlen ikke kommer efter pres fra spillerne - som det var tilfældet, da Kenneth Jensen blev fyret af klubben i sidste sæson.

Ekspert undrer sig

Håndbold-eksperten Søren Herskind undrer sig over klubbens begrundelse for fyresedlen - og mener, at der må ligge mere bag.

- Set i lyset af, at Ryan Zinglersen kun har en etårig kontrakt, er det sjovt, at han ikke får lov til at gøre arbejdet færdigt. Som træner arbejder man med nogle langsigtede målsætninger, og målet må være at toppe holdet i slutspillet. Og nu får man aldrig svar på, om Ryan formåede det, siger Søren Herskind.

Derfor blev Ryan Zinglersen fyret - interview med FCM-sportschef Hans Peter Riis: 

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.