Wilbek: Vi spillede op til vores bedste

Ulrik Wilbek var meget tilfreds med indsatsen mod Spanien, men advarer: - Intet er vundet endnu, siger han. (Foto: TV2/Sporten)

Den danske landstræner i herrehåndbold, Ulrik Wilbek, er meget tilfreds efter Danmarks overbevisende sejr på 31-28 over Spanien lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Jeg tror ikke, vi kan spille bedre. Det var en meget flot håndboldkamp, og jeg er utrolig stolt af mine spillere, siger Wilbek, inden han skynder sig at komme med en advarsel

- Samtidig vil jeg også sige, at vi har hverken kvalificeret os til semifinalen eller vundet noget som helst endnu.

Spanien er forsvarende verdensmestre, men den danske 31-28-sejr til trods var Wilbek meget imponeret af modstanderne.

- Spanien, de er eddermaneme gode. Nej, hvor er de gode. I første halvleg tænkte jeg, 'nej, et tryk, de lægger'. Men vi var endnu faktisk endnu bedre. Vi ramte vores topniveau.

- Det var en fantastisk propaganda for håndboldsporten, men det overraskede mig, at Spanien var så gode.

Wilbek tænkte grundigt over, hvornår Danmark senest havde spillet på samme høje niveau.

- Måske i VM-finalen mod Frankrig (2011, red.). Men der var ikke så meget tempo på som i dag. Det var helt vildt, siger han.

Niklas Landin afgørende

Afgørende momenter ifølge landstræneren var, at danskerne fik så godt fat i forsvaret, som tilfældet var - især efter pausen.

- Og så at Niklas Landin vandt målmandskampen, siger Wilbek.

Landins superkamp og spillet i det hele taget lover godt i forhold til de danske guldambitioner. Men Wilbek advarer en gang mere.

Og det er Spanien, han nævner i samme åndedrag.

Spanierne har endnu ikke gjort brug af stregspilleren Julen Aguinagalde, der døjer med en skade og endnu ikke er skrevet ind på EM-holdkortet.

Det kan han nå at blive inden en eventuel EM-finale mellem Danmark og Spanien på søndag.

- Vi skal op på dette niveau for at vinde over Spanien, og de har stadig én, der hedder Aguinagalde, der endnu ikke er skrevet ind i turneringen, siger Wilbek.

Sejren over Spanien var Danmarks fjerde sejr ved EM ud af fire mulige.

Inden de sidste to kampe i mellemrunden er Danmark kun én sejr fra en plads i semifinalen. Wilbeks mandskab får muligheden for at få den sejr mandag aften, når holdet møder Ungarn. Onsdag gælder det Island.

/ritzau/