Vulkan får rejseselskab til at ombooke 1000 gæster

Alle Bravo Tours-fly med kurs til ferieøen La Palma i oktober bliver omdirigeret til nærliggende Fuerteventura.

I 20 dage har vulkanen Cumbre Vieja sendt, røg, gas og lava ud fra krateret på den sydlige del af ferieøen La Palma, der er en del af De Kanariske Øer.

Det får nu også konsekvenser for de danskere, der regnede med at bytte regn og kulde ud med Kanarieøernes sol og varme i efterårsferien. 

Hos det store rejseselskab Bravo Tours, der har base i Herning, har man valgt at ombooke samtlige fly til ferieøen i oktober. 

Det skyldes ifølge administrerende direktør Peder Hornshøj, at flere ferielystne danskere vil være sikker på, at efterårsferien ikke bliver spoleret af veje, der er spærrede af lava eller usikker infrastruktur. 

- Vi har valgt den bedste løsning her og nu, forklarer direktøren. 

I alt drejer det sig ifølge direktøren om godt 1000 gæster, der fordeler sig på fire afgange fra 12. oktober til 30. oktober. Gæsterne har fået tilbuddet om at tage til den nærliggende ø Fuerteventura, få udskudt rejsen til La Palma eller få pengene tilbage. 

- Langt de fleste har valgt at tage til Fuerteventura. Vi er i en periode, hvor folk gerne vil på ferie, siger direktøren og tilføjer, at gæsterne generelt har taget godt imod ændringerne. 

Peder Hornshøj stiftede Bravo Tours i 1998.
Peder Hornshøj stiftede Bravo Tours i 1998.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Trodser Udenrigsministeriet

I skrivende stund fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til øen, men Bravo Tours har alligevel valgt at ændre sine ture, da mange gæster tager til øen for at opleve naturen. 

De store naturoplevelser bliver besværliggjort af lava, der spærrer veje. Derudover er vulkanen, der nu er i udbrud, også et yndet turistmål. 

- Mange tager til La Palma for at opleve naturen, men man har bare ikke de samme muligheder for det lige nu, siger direktøren. 

Ifølge den spanske avis El Mundo flyder der stadig lava fra vulkanen, men ifølge Peder Hornshøj er udbruddet ikke gået ud over de hoteller, som Bravo Tours samarbejder med.

I skrivende stund regner Peder Hornshøj med, at de første Bravo Tours-gæster kan vende tilbage til øen i begyndelsen af november. 

- Men vi skal have øen på ret køl, slutter han.