Vred bilist smed hash ud af vinduet

En politihund fandt 600 gram hash og skunk efter at 27-årig havde forsøgt at køre fra politiet.

En 27-årig mand fra Karup har fået flere sigtelser på halsen, efter at han tirsdag eftermiddag gik amok på en lastbilchauffør på motortrafikvejen ved Sinding nord for Herning.

Den 27-årige kastede ifølge politiet en sten ind gennem lastbilens siderude og ramte chaufføren ved det ene øje. Derfor har politiet valgt at sigte ham for grov vold.

Men ikke nok med det. 

Efter overfaldet forsøgte den aggressive bilist en kort overgang at køre fra politiet, og under jagten bemærkede betjentene, at han smed noget ud af vinduet. En politihund blev derfor kaldt til stedet, og det viste sig at være en god ide. Hunden snuste sig frem til 600 gram hash og skunk, og den 27-årige er derfor også sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

Manden er i forvejen kendt af ordensmagten, og politiets jurister har besluttet at fremstille ham i et grundlovsforhør med krav om fængsling.

Den 27-årige blev tilsyneladende vred på lastbilchaufføren, fordi han ikke kunne komme til at overhale. Politiet oplyser, at han først forsøgte at overhale højre om. Det mislykkedes, men da det senere lykkedes ham at overhale, tvang ham lastbilen til at standse og kastede så en sten gennem ruden - en sten som han tilsyneladende havde liggende i sin bil.

Opdateret klokken 15.30
Den 27-årige blev varetægtsfængslet til den 20. januar, da han onsdag eftermiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør.