Voldsom brand sendte flammer ud af døre og vinduer

En brand i Feldborg udviklede sig usædvanlig hurtigt og satte brandvæsenet på hårdt arbejde lørdag formiddag.

En ejendom på Gammel Landevej i Feldborg er noget medtaget efter en voldsom brand lørdag formiddag.

Klokken 9.30 modtog brandvæsenet meldingen, og fordi der er en lokalstation i Feldborg, var den første brandbil fremme få minutter senere. Men branden havde allerede spredt sig så hurtigt, at der stod flammer ud af døre og vinduer, da brandvæsenet var på adressen.

- Det er ikke normalt, at flammerne står ud på den måde efter så kort tid, så det har været en utraditionel brand, fortæller indsatsleder Peter Christensen fra Brand & Redning MidtVest.

Efterslukningsarbejdet er stadig i gang i Feldborg.
Efterslukningsarbejdet er stadig i gang i Feldborg.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Folk måtte springe ud af sengene

Fordi branden hurtigt blev meget voldsom, var det første prioritet at få alle beboerne i ejendommen ud.

- I et stykke tid var vi i tvivl om, hvorvidt alle var kommet ud i sikkerhed, men i sidste ende kom ingen heldigvis til skade.  Men det gik stærkt, og folk fortalte os, at de måtte springe op af sengen og løbe ud af døren, siger Peter Christensen.

quoteI et stykke tid var vi i tvivl om, hvorvidt alle var kommet ud i sikkerhed, men i sidste ende kom ingen heldigvis til skade. 

Peter Christensen, Brand & Redning MidtVest

Bygningen er i to etager, og branden er startet på førstesalen. Her er flere lejemål udbrændt, og ud over det er tagkonstruktionen fortæret af flammerne.

Branden er under kontrol, men efterslukningsarbejdet er stadig i gang.

- Nu er der faldet ro på, og vi kan komme rundt og få slukket de sidste gløder. Inden for et par timer begynder vi at sende folk hjem igen, lyder det fra indsatslederen.

Ud over brandfolkene fra Feldborg, blev der også hentet hjælp fra Aulum og specialistudstyr fra Herning, så der i alt var 17 mand om at slukke branden.