Voldsom brand i Herning: 50 brandfolk til stede

Midt- og Vestjyllands Politi anbefalede tidligere beboere i Herning om at lukke døre og vinduer på grund af sort røg fra brændende bygninger. Røgen er nu lys, og derfor er anbefalingen ophævet.

Ringkøbingvej i Herning er igen åben, mens Teglvænget fortsat er lukket, da slukningsarbejdet stadig er i gang.
Ringkøbingvej i Herning er igen åben, mens Teglvænget fortsat er lukket, da slukningsarbejdet stadig er i gang.
Foto: Per D. Andersen, PA FILM & LYD
Opdatering

OPDATERING klokken 12:07

Indsatsleder, Kim Wemmelund, oplyser, at branden er under kontrol. Den ene industribygning brænder helt ned, mens brandfolkene undersøger, hvad der kan reddes i den anden.

  Lige nu er flere patruljer og 50 brandfolk til stede på Teglvænget i Herning på grund af en voldsom brand i to industribygninger, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

  - Lige nu har vi en meget kraftig sort røg på Teglvænget, og derfor har vi spærret Ringkøbingvej mellem Kæret og Teglvænget, fordi røgen driver den vej, fortæller vagtchefen.

  Politiet opfordrede tidligere beboere i Herning til at lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg på grund af den kraftige røg, men branden er nu under kontrol, og derfor er anbefalingen ophævet.

  Indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, Kim Wemmelund, oplyser, at der er kraftig brand i to store industrihaller.

  - Den ene er Herning Bilen, som er et værksted for busser, og den brænder helt ned. Men vi arbejder på at sikre den anden bygning, som er en campingforhandler, fortæller indsatslederen.

  Branden er så voldsom, at der er tilkaldt forstærkning fra Videbæk, Ikast, Aulum og beredskabsstyrelsen, så derfor arbejder der i øjeblikket 50 brandfolk på adressen.

  Ifølge indsatslederen er ingen personer kommet til skade. 

  Bygningerne, som lige nu er antændte, ligger ikke langt fra festpladsen til Herning Rocker, men ifølge Dan Madsen, som er presseansvarlig for Herning Rocker, så får branden umiddelbart ingen indflydelse.

  - Vi forholder os selvfølgelig til, hvad myndighederne melder ud, men de forventer, at det ingen betydning får, siger den presseansvarlige.

  Ifølge indsatlederen kan Herning Rocker holde festivalen efter planen.

  - De kan holde fest, som de vil, og røgen er stærkt aftagende. 

  Herning Rocker starter derfor musikken efter planen.

  Årsagen til branden er endnu ukendt.