VM-dommere skiftede håndboldskoene ud med bowlingsko

En lokal guide sørgede for en friaften for de travle håndbolddommere, der lige nu gæster Herning.

02:37

I et job hvor pulsen konstant er høj, og der skal træffes beslutninger på et sekund, så ka der godt være brug for en friaften med lidt ro på. Det fik en flok VM-dommere i en lokal bowlinghal.

Nogle af verdens allerbedste håndbolddommere holder i disse uger til i Herning i forbindelse med VM. Men i et job, hvor både bølgerne og pulsen går højt, så er der i høj grad brug for en friaften med lidt mere ro på.

Derfor blev håndboldskoene i dag for en stund skiftet ud med bowlingsko.

- På sådan en dag, hvor man ikke har kamp, så er det virkelig skønt at være sammen med kollegerne og opleve noget sammen, der ikke har noget med håndbold at gøre - og der er en eftermiddag med bowling en skøn afveksling, siger håndbolddommer Robert Schulze fra Tyskland.

Knapt så imponerende på en bowlingbane

VM-dommernes turguide er til daglig selv håndbolddommer.

- Det er mit job at sørge for, at de har det godt. At de ikke skal tænke på noget uden for banen, og de bare kan koncentrere sig 100 procent om at dømme, siger Henrik Mortensen, der er guide for de internationale dommere under hele mesterskabet.

De er dommere på topniveau, men måske ikke helt bowlere på topniveau.

Dragan Nachevski, dommerchef, EHF

- Fordi han selv er håndbolddommer, så ved han fuldstændig, hvad vi har brug for, siger Robert Schulze.

Og hvor gode er sådan nogle håndbolddommere så egentlig til at bowle? Ifølge dommernes chef var niveauet uden for håndboldbanen ikke just imponerende.

- De er dommere på topniveau, men måske ikke helt bowlere på topniveau, siger Dragan Nachevski, dommerchef for EHF.