Visionær direktør kan nu fejre 40 års jubilæum: Direktør, ridder og fodboldspiller

Georg Sørensen startede sin karriere i det midtjyske messecenter for 40 år siden, og har ikke set sig tilbage siden.

Georg Jørgensen
Foto: Lars Møller / MCH

Den dengang 24-årige Georg Sørensen takkede den 1. april 1983 ja til et job som salgsassistent i daværende A/S Herning-Hallen. Siden har både ham selv og messecenteret været på noget af en rejse.

Med intet andet end en HHX eksamen og et par års erhvervserfaring som regnskabsassistent, gjorde den unge Georg Sørensen sig hurtigt bemærket.

Hans karrier har været kendetegnet ved hans visioner, passion og dedikation, skriver MCH i deres pressemeddelelse.

Derfor fik han også hurtigt mere ansvar og steg i graderne, og i 1995 blev han så direktør for Messecenter Herning. 

- At han er en mand, der formår at gøre visioner til virkelighed, er tydeligt. De store visioner viste sig blandt andet i november 2000, da Georg Sørensen præsenterede Vision 2025, skriver de i pressemeddelelsen.

Colosseum i Herning 

Visionen om en multiarena er eftersigende kommet efter en tur til Rom i 90'erne. Her blev Georg Sørensen inspireret af Colosseum, og i 2010 stod Hernings helt egen multiarena så færdig.

Jyske Bank Boxen blev indviet af Lady Gaga den 20.10.2010 kl. 20.10, og har efterfølgende haft et væld af koncerter, events og sportsbegivenheder.

Den store 2025 plan, som Georg Sørensen stod bag blev rullet ud i november 2000, og har indtil videre ført til en forbedret infrastruktur med et udbygget motorvejsnet samt opførelsen af Hal M, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

Georg Sørensen har for sin indsats som direktør for MCH A/S modtaget en lang række priser og anerkendelser gennem årene, heriblandt Børsens Personlige Gazellepris i 2008, Den Europæiske Oplevelsesøkonomi Pris i 2011 og samme år blev han slået til Ridder af Dannebrog.

Det personlige er omdrejningspunktet

I sine 28 år som direktør er Georg Sørensen også blevet kendt for at sætte det personlige i højsædet, bland andet med hans evindelige slogan: "Det personlige møde går aldrig af mode”.

Det er også noget af det Bestyrelsesformand i MCH Poul Sand lægger vægt på i sin lykønskning til jubilaren. De mødte hinanden tilbage i 1983, hvor de spillede fodbold sammen i klubben Herning Fremad, hvilket blev starten til et langt og tæt samarbejde.

Tillid, tryghed og respekt er nogle af de ord, der ifølge Poul Sand karakterisere sin tidligere holdkammerat.

- Fastholdelse har også været et helt centralt begreb for Georgs virke. Det gør ham på ingen måde til en stillestående leder.

– Tværtimod er han både fremsynet, forandringsskabende og enestående i at servicere og udvikle MCH’s kunde- og partnersamarbejder til gavn for såvel MCH som byen og området, skriver Poul Sand.

Georg Sørensen er gift med Anette, og de har sammen to drenge, Bertel på 10 år og Johan på 8 år.