Vildbjerg-virksomhed indgår samarbejde med Airbus

Airbus Group har underskrevet en aftale med flere danske virksomheder. Med i samarbejdet er blandt andre virksomheden Multicut i Vildbjerg.

Flere arbejdspladser til midt- og vestjyderne - det er en del af genvinsten ved en ny aftale mellem Airbus og flere danske industripartnere. Onsdag skrev Airbus Group under på samarbejdsaftalen, som går ud på at støtte danske virksomheder, så de har mulighed for at kunne udføre større opgaver inden for luftfartsindustrien.

Samarbejdet vil ske mellem både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutioner og vil gå under navnet AMAC, Aerospace Manufacturing And Assembly Cluster.

Vildbjerg-virksomheden Multicut, der producerer flydele, er en af de virksomheder, som er med i aftalen.

- Vi ser frem til at opbygge stærke relationer til Multicut om udviklingen af AMAC, som skal give muligheden for at den bredere danske luftfartsindustri kan blive en del af Airbus’ forsyningskæde og for at kunne dele muligheder for vækst i industrien, siger Klaus Kellerhoff, der er Senior Vice President for Industrial Globalisation i Airbus Group.

Gode muligheder for Herning

Dansk Metal og 3F mener, at det nye samarbejde kan skabe vækst og nye jobs i Midt- og Vestjylland. Herning Kommune støtter samarbejdet, og de ser frem til, hvad fremtiden kan bringe.

- Dette vil hjælpe os med at sikre, at det enestående arbejde, der hver dag bliver bedrevet i vores metalindustri, kommer kommunen og resten af Danmark til gode ved at skabe nye jobs og vækst, siger borgmester i Herning Kommune Lars Krarup.

Herningsholm Erhvervsskole skal være med til at sikre, at den nødvendige viden bliver en del af pensum under uddannelsen til metalarbejder.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.