Vidne i sag om knivstikkeri: Jeg kan ikke længere huske noget

I dag afgav de første fire vidner forklaring i retssagen om knivstikkeriet ved Dansebar og Einstein i Herning sidste år.

Der er afsat ni retsdage til sagen, der behandles i retssal B i byretten i Holstebro. Den sidste dag er en buffer-dag og vil formentlig ikke komme i brug. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Da landsretten i Viborg i dag tog hul på andendagen i sagen, hvor tre Satudarah-tilhængere er tiltalt for forsøg på manddrab efter et knivstikkeri i Hernings natteliv, fik fire vidner mulighed for at afgive forklaring.

Læs også Sag om knivstikkeri på bar i Herning: Var det forsøg på manddrab?

Mens den første politimand på gerningsstedet afgav forklaring sad de tre tiltalte roligt og lyttede med. Politimanden forklarede, hvordan han gav førstehjælp til et af ofrene, hvis hjerte kortvarigt stoppede med at slå.

Da betjenten var færdig i vidneskranken, sluttede dagen i retslokalet også for de tiltalte. De resterende vidner ønskede nemlig ikke, at de tiltalte skulle være til stede, når de afgav forklaring. Derfor blev de tre mænd ført ud i et lyttelokale, hvor de blev resten af retsdagen.

SAGEN KORT

  • Knivstikkeriet fandt sted i Herning ved Dansebar & Einstein i marts 2018
  • Tre personer blev stukket med kniv - den ene så alvorligt, at han var i livsfare
  • Tre unge mænd er tiltalt for i alt 10 forhold 
  • Den mest alvorlige tiltale dækker over forsøg på manddrab
  • Politiet mener, at de tiltalte er en del af grupperingen Satudarah - det vil de tiltalte ikke udtale sig om
  • De nægter sig skyldige i størstedelen af tiltalerne
  • 19 vidner er indkaldt til afgive forklaring
  • De tre mænd blev dømt for grov vold i byretten i Herning

Kan ikke længere huske det

Udefra lyttelokalet kunne de tiltalte blandt andet høre en pige bryde ud i gråd.

Læs også Retssag om knivstikkeri: 10 vidner afgiver forklaring

En pige, som var en af gæsterne på diskoteket den aften, hvor knivstikkeriet fandt sted, skulle afgive forklaring. Men lige da hun satte sig brød hun sammen og fortalte, at hun ikke længere kan huske noget og har fået psykologbehandling og medicin lige siden.

I byretten forklarede hun ellers, at hun var 100% sikker på, at hun så en af de tiltalte med en kniv, som fægtede med den foran sig for at forsvare sig.

Den tiltalte, som vidnet dengang fortalte om, har ikke noget dna på den kniv, som er fundet. Derfor er det også en udfordring for anklageren, at vidnet ikke længere kan huske situationen.

Tekniske udfordringer

Efter middag blev der holdt en ufrivillig lang pause i retten. Tekniske problemer gjorde at skærmene ikke fungerede, og derfor endte et vidne med at blive sendt hjem uden at afgive forklaring.

Vidnet bliver i stedet indkaldt igen i morgen, hvor han skal afgive forklaring sammen med flere andre. For der mangler fortsat at blive afhørt 15 vidner i sagen.

Der er sat ni retsdage af og der forventes at falde dom d. 29 november. De tre tiltalte nægter sig skyldige.

Læs også Tiltalte i knivstikkersag: Frifundet for drabsforsøg, men skyldige i vold

01:42

I dag tog Landsretten hul på anden retsdag i en sag mod tre mænd med tilknytning til rockergruppen Satudarah

Luk video