Video: Syv albino-slanger hjulpet til verden

I Jyllands Park Zoo er 18 kornsnog-æg udklækket i september. Syv af dem er albinoer, og de skal være glade for at være udklækket i fangenskab.

Jyllands Park Zoo i Haunstrup har fået 18 små nye beboere. Et kornsnog-par har nemlig fået unger. 

Men det er ikke et helt almindeligt kuld. Syv af ungerne er albinoer, og dem er der ikke mange af.

quoteDet er ikke sådan meget usædvanligt, men der vil ikke overleve særlig mange albinoer ude i naturen, for de har ikke meget at forsvare sig med.

Stefanie Lødiksen Damm

- Det er ikke sådan meget usædvanligt, men der vil ikke overleve særlig mange albinoer ude i naturen, for de har ikke meget at forsvare sig med. De er meget selvlysende i skovbunde og kan ikke rigtig camouflere sig som de andre, siger Stefanie Lødiksen Damm, der er dyrepasserelev.

Slangemoren er også albino, mens faren er en almindelig kornsnog. Hunnen lagde i alt 38 æg, og det er der kommet 18 unger ud af.

De blev hjulpet godt på vej ud af æggene af dyrepassereleven.

- De får selv hul på ægget, men vi hjælper dem lidt på vej, så de ikke drukner i bunden af rugemaskinen om natten. Men det er bedst, at de kan selv, siger hun.

Her kan du se, hvordan en af albinoslangerne blev hjulpet til verden.

Giver vigtig erfaring

Kornsnogen er ikke en truet art, men at hjælpe dem til verden giver dyreparken vigtig erfaring.

- Hvis andre slanger eller skildpadder, der er lidt højere oppe på den truede liste, lægger æg, så vil vi være i stand til at kunne klække dem bedre. Vi håber på, at vores tigerpython lægger æg inden så længe, og så er vi bare klar til, at der kan komme æg, siger dyrepasser Jimmi Fejerskov Ladekjær.

Sådan her ser en almindelig kornsnog-unge ud.
Sådan her ser en almindelig kornsnog-unge ud.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Jyllands Park Zoo har lukket for vinteren, men næste år vil albinoungerne og deres søskende blive vist frem for gæsterne. De skal dog ikke alle sammen blive boende i Haunstrup.

- 18 slanger er mange, og når de bliver store, kommer de på en overskudsliste, så andre zoologiske haver kan få dem. Ind til da går de ude bagved, 

Ungerne er nu omkring en måned gamle og spiser nyfødte museunger. De bliver lidt over en meter lange, når de er voksne.

Gæster kan først se kornsnog-ungerne, når parken åbner igen Palmesøndag næste år.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Natur.