Videbæk-drab: Hovedvidne i koma efter trafikuheld i Aulum

I forbindelse med retssagen om Videbæk-drabet, står anklageren nu uden et hovedvidne. Vidnet ligger nemlig i koma efter et trafikuheld mandag aften.

Sagen om nytårsdrabet i Videbæk, hvor en 48-årig mand fra Herning er tiltalt, var for Retten i Herning igen onsdag. Fredag kører sagen i retten for tredje dag, men det bliver uden et af hovedvidnerne. 

Før retsmødet blev ophævet onsdag eftermiddag oplyste anklager Pia Koudahl, at et vigtigt vidne i sagen har været impliceret i en alvorlig trafikulykke.

Vidnet, som er en kvinde, var ifølge TV MIDTVESTs oplysninger gode veninder med den dræbte Hanne Birgitte Thrige Pedersen. Mandag aften kørte hun galt sammen med sin mand ved Aulum, da deres bil blev ramt af blokvognen på en lastbil, der af ukendte årsager svingede ud. Hendes mand afgik ved døden, og hun ligger selv i koma. 

- Det er et vidne, jeg ikke kan undvære, sagde anklager Pia Koudahl i retten.

Derfor bad hun forsvareren om lov til at læse den forklaring op, som vidnet tidligere har givet til politiet. Men forsvareren Charlotte Krarup bad om lov til at sætte sig ind i forklaringen, før retten fredag morgen tager stilling til, om forklaringen kan bruges.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.