Viborgenser vinder Challenge Denmark

Chris Fischer fra Viborg har vundet triatlon-stævnet Challenge Denmark på den fulde ironman-distance og oven i købet med ny personlig rekord.

32-årige Chris Fischer fra Viborg Atletik og Motion har vundet Challenge Denmark. Han gennemførte den fulde ironman-distance på 8 timer, 23 minutter og 29 sekunder. Det er ny personlig rekord.

Efter de 3,8 kilometer svømning i Fuglsang Sø ved Herning lå Chris Fischer nummer fire. I tiden 5.25.27 var han den første til at skifte fra cykel til løb. Allerede efter de 180 km cykling lå han til at sætte ny personlig rekord på ironman-distancen - rekorden lød ind til nu på 8.34.05 - og så endda selv om han punkterede efter 110 km.

- Det tog mig lige fire-fem minutter at få det fikset, men ellers gik det fint. Det var en lang tur alene, så til sidst fald koncentrationen lidt, men det her er et verdensklasse arrangement, siger Chris Fischer.

Træner kun 13 timer om ugen

Før Fischer satte sig på cyklen havde han et forspring på knap 5 minutter til nummer to. Forspringet blev udbygget, og efter det afsluttende maraton kom Chris Fischer i mål i tiden 8 timer, 23 minutter og 29 sekunder - 7 minutter og 39 sekunder foran nummer to.

- Jeg har en god træner, der er god til at tilrettelægge det ud fra den tid, jeg har til rådighed. Og så har jeg en god familie, der forstår, at jeg lige skal slappe lidt af en gang i mellem, siger Chris Fischer, der kun træner 13 timer om ugen.

Viborgenseren har deltaget i masser af triatlons og duatlons. Sidste år fik han en EM-bronzemedalje til Challenge Almere-Amsterdam i Holland. Det var her, han satte sin hidtidige rekord på 8 timer, 34 minutter og 05 sekunder.

Chris Fischers nye personlige rekord på 8 timer, 23 minutter og 29 sekunder er den 18. hurtigste af en dansker nogensinde.

Michelle Vesterby, der stammer fra Herning, vandt den halve ironman-distance i tiden 4 timer, 19 minutter og 32 sekunder. Det er to minutter og 43 sekunder hurtigere end nummer to.

Sådan så det ud, da Chris Fischer nåede i mål - og hør hans reaktion:

 

Se indslaget fra Challenge Denmark her.

Det nye triatlon-stævne Challenge Denmark meldte alt udsolgt - og fik en midt- og vestjysk vinder.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.