Vestjysk Bank skal bo i Birk

Vestjysk Bank etablerer nyt hovedsæde i Birk ved Herning

Det bliver Herningforstanden Birk, at Vestjysk Bank etablerer sit nye hovedsæde efter en fusion med Den Jyske Sparekassen, det skriver banken i en pressemeddelelse. 

Banken har indgået en lejeaftale med HD Ejendomme om nyt domicil i Birk og forventer at flytte ind inden sommerferien, når bygningen er blevet renoveret. Vestjysk Banks hovedsædefunktioner flytter dermed sammen, mens de afdelinger der tager sig af de lokale kunder i henholdsvis Lemvig og Grindsted fortsætter deres lokale virke.

Men først skal bygningen, som banken vil rykke sit nye hovedkontor ind i renoveres.

- Gennem processen har vi haft en god dialog med HD Ejendomme, og vi er glade for den aftale, vi nu har indgået om at leje domicilet i Birk, som opfylder vores ønsker til et nyt hovedsæde. Vi glæder os meget til at flytte ind, når bygningen er blevet renoveret, så den passer til vores behov, siger adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Omstridt flytning

Den 13. januar 2021 fusionerede Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse. Som et led i fusionen blev det besluttet, at der skal etableres et nyt hovedsæde i Herning for at fastholde medarbejderne fra de to hovedkontorer i henholdsvis Lemvig og Grindsted og sikre dem en rimelig køretid til arbejde.

Fusionen har mødt kritik fra flere sider. Blandt andet borgmestrene i Holstebro og Lemvig, hvor Vestjysk Banks hovedsæde fortsat ligger frem til flyttedagen.

- Det er sjældent, at jeg skriver læserbreve, men Vestjysk Bank er så vigtig en ting for Vestjylland, at det er væsentligt at sende et signal, sagde H.C. Østerby, der er borgmester i Holstebro Kommune.

Et samlet byråd i Lemvig skrev et åbent brev til bankens ledelse. 

"Bankens lokale forankring forsvinder over tid. Det vil koste mange lokale arbejdspladser. Også ud over dem der konkret rykkes væk fra bankens nuværende hovedsæde i Lemvig. Færre børn skal passes, færre huse købes eller renoveres og så videre", stod der blandt andet i brevet. 

Banken skriver i pressemeddelelsen, at der med placeringen i Birk er lagt stor vægt på tilgængeligheden for de cirka 150 ansatte, der kommer til Herning udefra. 

Den nye adresse bliver Industrivej Syd 13C, 7400 Herning.

Banken er gået i gang med at flette de to organisationer sammen, og Jan Ulsø Madsen ser frem til, at stabsmedarbejderne snart kan samles under ét tag: 

- Det bliver rigtig godt at kunne mødes fysisk med sine kolleger, for alt andet lige så styrker det samarbejdet i og på tværs af en organisation, når man møder hinanden på gangen eller i kantinen. Det bliver også rart for medarbejderne på vores to nuværende hovedkontorer at få klarhed omkring deres fremtidige arbejdssted. Det giver ro.

4:53
Både lokalpolitikere, private kunder og erhvervskunder giver ikke fem flade ører for flytningen fra Lemvig til Herning.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST