Verdensmestre satser alt på opfindelse: - Nu er det hånden på kogepladen

De tre gymnasieelever Nicklas Stokholm, Christian Ørum og Kevin Jensen, der i mandags vandt mesterskaberne i entreprenørskab, vil arbejde fuldtid med deres vinderprojekt, når de om ti dage har fået hue på hovedet.

DM, EM og VM. Ja, de tre gymnasieelever Nicklas Stokholm, Christian Ørum og Kevin Jensen har vundet det hele med deres opfindelse.

- Nu er det fire dage siden, at vi fik den titel, men man vågner stadig op hver eneste morgen og tænker ”wow!”. Altså passer det her stadigvæk? Jeg tror ikke, det er gået op for en endnu, og hvornår det gør, det ved jeg ikke, men vi er så glade. Det er helt sikkert, siger Nicklas Stokholm.

quoteVi går alle sammen fuldtid, vi går all in nu

Nicklas Stokholm

De tre unge mænd fra 3.g på Herningsholm Erhvervsgymnasium har udviklet nogle høretelefoner, der kan hjælpe børn, der har ADHD og ADD, med at koncentrere sig bedre i skolen. Om ti dage får drengene huen på hovedet, og herefter vil al deres tid blive dedikeret til videreudviklingen af deres succes.

- Vi går alle sammen fuldtid, vi går all in nu. Nu er det hånden på kogepladen, og nu er det fuld fart fremad, siger Nicklas Stokholm.

Titlen skal udnyttes klogt

Fredag vendte drengene hjem til Herning, hvor de blev hyldet for deres præstation.

- Det er fuldstændig fantastisk, at der er opstillet det her arrangement, siger Nicklas Stokholm.

Det er Herningsholm Erhvervsgymnasium, der står bag fejringen. For dem har det været vigtigt at statuere, at hårdt arbejde betaler sig.

quoteDet der med at blive verdensmestre og nå toppen, det skal fejres.

Marie Lund, rektor, Herningsholm Erhvervsgymnasium

- Det er noget helt unikt, vi har været vidner til. Det der med at blive verdensmestre og nå toppen, det skal fejres. Det er selvfølgelig også fordi, vi gerne vil vise andre elever, at man kan. Det er ikke altid fra starten af, at man ved, hvad man kan, men hvis man gør en indsats og bruger de muligheder man har, tager fat i de mennesker, der kan hjælpe en undervejs, så kan man nå rigtig langt, siger Marie Lund, der er rektor på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Selvom det stadig ikke er gået op for de tre verdensmestre og kommende studenter, så er de spændte på, hvad titlen kan få af betydning for deres fremtidige arbejde med høretelefonerne.

- Det er klart, at verdensmesterskabet åbner nogle døre. Der er pludselig kommet interesse fra nogle steder, som ikke ville være kommet, hvis man ikke havde stået med den her titel. Så det skal vi udnytte, og vi skal udnytte det klogt.

Drengenes opfindelse går under navnet ”Bubbles”.