Verdenskvinden fra Sørvad er kåret til Årets Dansker

Katja Iversen modtager pris som Årets Dansker for arbejdet med pigers og kvinders rettigheder på verdensplan.

Katja Iversen fra Sørvad kan nu kalde sig Årets Dansker 2018. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Katja Iversen er blevet kåret til Årets Dansker af Berlingske. Hun modtager prisen for sit arbejde med piger og kvinders rettigheder på verdensplan som topchef i den internationale organisation Women Deliver.

I har valgt at give prisen til en sag. Til kvinders og pigers ligestilling, sundhed og rettigheder. Jeg er glad og stolt over denne her pris.

Katja Iversen, Årets Dansker

- Katja Iversen fokuserer ikke på problemerne, men på løsninger og fordele og den ressource, som kvinder og piger er. Du har mere end nogen fortjent hæderen. I (Womens Deliver, red.) gør en forskel for kvinder og piger i hele verden. Du gør en forskel, sagde Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, da han uddelte prisen.

Katja Iversen modtog prisen foran blandt andre Søren Pind, Jonatan Spang og Caroline Wozniacki. Hun var selv overrasket over hæderen.

- I har peget på en, som ikke er særlig kendt i Danmark. I har valgt at give prisen til en sag. Til kvinders og pigers ligestilling, sundhed og rettigheder. Jeg er glad og stolt over denne her pris, og jeg får lyst til at kæmpe endnu mere, sagde Katja Iversen i sin takketale.

00:45

Katja Iversen fra Sørvad arbejder som direktør for en kvindeorganisation i New York.

Luk video

Prisen Årets Dansker gives til en person, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem til gavn for andre. Det er læsere og brugere af Berlingske, der har haft mulighed for at indstille kandidater til prisen.

Derefter har Berlingskes redaktion udvalgt ti nominerede. I udvælgelsen har avisen lagt vægt på, at de nominerede repræsenterer er et bredt fagligt felt. Læserne og en dommerkomité har sammen valgt en vinder. Læsernes og komitéens stemmer vægtede hver 50 procent.

Dommerkomitéen bestod af tidligere minister Bertel Haarder (V), iværksætter Habib Frost, forsker Eske Willerslev, skuespiller Hella Joof, hjerneforsker Peter Lund Madsen, direktør Malou Aamund og ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tom Jensen.

Sidste år var det den danske fodboldlandsholdsspiller Nadia Nadim, der modtog prisen. Også Margrethe Vestager, Dan Uzan og Selina Juul har modtaget prisen, siden den første gang blev uddelt i 2014.

/ritzau/

09:46

I 2016 sendte vi denne udsendelse om Katja Iversen. 

Luk video