Venter ni år på erstatning

Den kommende motorvej mellem Herning og Holstebro har udviklet sig til et sandt mareridt for Heine Dinesen fra Tjørring.

Motorvejen mellem Herning og Holstebro kommer til at gå lige forbi Heine Dinesens hus i Tjørring - lidt udenfor Herning. Eller rettere sagt forbi Heine Dinesens gamle hus. I foråret 2008 satte han nemlig huset til salg og flyttede i et nyt med sin kone.

- I 2008 der kunne alt lade sig gøre, så vi købte inden vi havde solgt det her, desværre, det skulle vi ikke have gjort, siger Heine Dinesen, der er 47 år gammel og selvstændig.

Et halvt år senere modtog parret brev fra Herning Kommune om, at en motortrafikvej mod det nye supersygehus skulle gå lige igennem huset. Det afbrød dengang forhandlingerne med en mulig køber.

Men nu er motortrafikvejen blevet til en motorvej 200 meter fra stuehuset - og derfor bliver Heine Dinesen alligevel ikke eksproprieret.

- Vi har ikke kunne sælge den her ejendom i seks år, og det er ikke noget, vi har haft indvirkning på ikke at kunne, siger Heine Dinesen

Tabt værdi

Huset blev sat til salg for 2,5 millioner kroner, det er det ifølge Home i Herning ikke længere værd.

- Vi er i omegnen af 1,5 millioner kroner på sådan en ejendom som den her, og spørgsmålet er, om der overhovedet er en køber.

Og omkostninger på det gamle hus løber op for Heine Dinesen.

- Indtil videre har det kostet mig 700.000 kroner i renteudgifter og med den vurdering fra ejendomsmægleren, så koster det yderligere en million, forklarer Heine Dinesen.

Virksomhed har reddet økonomien

Heine Dinesen har sin egen virksomhed i Herning med 12 ansatte - og han er ikke i tvivl om, hvor han havde stået uden virksomhedens indkomst:

- Jamen så havde jeg helt sikkert været personlig konkurs, det er der slet ingen tvivl om, siger Heine Dinesen

Det har dog stadig haft konsekvenser for familien

- Vi er blevet skilt min ekskone og jeg. Og det er svært at give det her skylden, men det har helt sikkert gjort det sværere at redde vores ægteskab, slutter Heine Dinesen af.

Heine Dinesens sidste mulighed for at søge erstatning er først - når vejen står færdig i 2017. Her får han mulighed for at klage over støj - Til den tid er der gået ni år siden han første gang fik brev om en motorvej i Tjørring.

 

04:27 Luk video