- Venstre har sgu ingen direktør

Et halvt år efter tøjsag og ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tager Kristian Jensen nu bladet fra munden og fortæller, hvad krisen i Venstre også handlede om.

Forårets krise i Venstre handlede om meget mere end dyre habitter og boxershorts til formand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger partiets næstformand, Kristian Jensen fra Lind ved Herning,  i et stort interview til Fyens Stiftstidende. Han - der ikke udfordrede Løkke og som i bogen "LLR" blev beskyldt for at føre dobbeltspil under formandsopgøret - mener, at sagen handlede om langt mere end tøj.

- Det var spørgsmålet om: Hvad er vores indre værdier?

- Jeg har den opfattelse, at Venstre er meget mere end et parti. Vi er en folkelig bevægelse. Vi skal være aktive i menighedsrådet, i skolebestyrelsen, i idrætsforeningen, i spejderbevægelsen og alle mulige andre steder. Vi skal ikke være der for at prædike partipolitik, men vi skal være der med vores værdisæt, der forhåbentlig gør, at man præger samfundet i en mere liberal retning.

Da bilagssagen kørte på sit højeste, blev der blandt andet sagt, at "i enhver virksomhed vil man gerne have, at direktøren ser godt ud."

- Jamen, vi har sgu ikke en direktør i Venstre! Det er ikke sådan, at formanden i Venstre kan sige "Mit parti". Det er ikke hans parti. Men han er "Vores formand". Det er ikke ham, der har valgt os. Det er os, der har valgt ham, siger Kristian Jensen og tilføjer:

- Venstre skal være et medlemsbåret parti, og vi skal have en bedre dialog internt. Ellers kan man ikke undgå, at der kommer nye konflikter.

/ritzau/