Venstre frygter discount-motorvej

Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen frygter, at regeringen kun vil bruge 2,5 milliarder på Herning-Holstebro motorvej.

Det gav en del røre i pressen i den forløbne uge, da det kom frem at Regeringen foreslår at financiere Herning-Holstebro motorvejen ved at lave besparelser i Forsvaret. Noget, der blandt andet skulle ske ved at lukke flere kaserner, og dermed give 2,5 milliarder til motorvejen.

En ordentlig løsning kræver flere pengeNu frygter Venstre-politikeren Thomas Danielsen, at de 2,5 mia udgør hele financieringen, og ikke kun en del af den. For det betyder, at der ikke er råd til den store løsning, hvor motorvejen ledes helt til Holstebro Nord og vest om Herning.

 - Det der bekymrer mig særligt meget lige nu, det er, at selv de lokale folektingsmedlemmer siger, at de har fundet finacieringen. For det er altsa kun det halve af financieringen, de indtil videre har fundet, siger Thomas Danielsen, MF og medlem af Transportudvalget i Folketinget.

Der kan komme flere pemge

Socialdemokraterne siger, at der ikke umiddelbart er peget på flere financieringer end forsvarsbesparelser, men at der godt kan komme flere penge til motorvejen i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.