Venstre forsøger at lægge låg på ballade

Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksen prøver at skabe ro i Venstre efter en tumultarisk uge og ætsende kritik fra de blå samarbejdspartnere i Folketinget.

Efter en uges politisk sæbeopera forsøgte Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og veteranen Claus Hjort Frederiksen torsdag i en kovending at skabe ro om partiet.

- Den seneste uge har ikke været god for os, medgav Lars Løkke ifølge flere medier i en intern mail til Venstres medlemmer.

Den seneste uge har næstformand Kristian Jensen i Berlingske undsagt Løkke og dennes tanker om en SV-regering. Det fik Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen til at kræve Kristian Jensen afsat som næstformand.

- Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommergruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os!, skriver Løkke i mailen.

Det er hans første ord om krisen, siden den tog fart fredag i sidste uge under sommergruppemødet.

Venstres turbulente august

Her mente Claus Hjort, at Kristian Jensen havde været formanden illoyal. Løkke har nemlig stadig ikke opgivet idéen om en SV-regering.

Torsdag meddelte Claus Hjort Frederiksen så overraskende, at han nu ikke ser grund til ændringer i Venstres ledelse. Det skete efter flere møder i partiet, blandt andet i forretningsudvalget.

- Det blev klart slået fast, at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske. Næstformandens opgaver aftales med formanden.

- I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse, konkluderede Claus Hjort på Facebook.

Under Venstre-folkenes offentlige boksekamp har både Konservative og Dansk Folkeparti sendt byger af kritik mod den tidligere partner i blå blok.

K-formand Søren Pape Poulsen sagde torsdag i Berlingske, at Løkke i valgkampen sendte hele det borgerlige samarbejde "ned i kloakken".

DF's leder, Kristian Thulesen Dahl, forudser, at det bliver svært for Lars Løkke, hvis han på et tidspunkt igen vil gå efter et rent borgerligt samarbejde.

- Den måde, Lars Løkke agerede på i valgkampen, gør det meget svært for ham at få tillid og troværdighed i samarbejde med både os og De Konservative.

- Fordi han bare valgte at køre solo og uden at orientere og snakke med samarbejdspartnere valgte at køre en ny linje, siger Thulesen Dahl.

Indslag fra 12. august: Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast. Dermed går han i rette med Claus Hjort Frederiksen.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.