Vejen banet for historisk stor transfer: FCM henter ung ukrainer

Den 20-årige angriber Artem Dovbyk skifter til FC Midtjylland på en fri transfer, og dermed er der åbnet op for et historisk stort Superliga-salg.

Superligaens førerhold, FC Midtjylland, får tilgang af den 20-årige ukrainske angriber Artem Dovbyk.

Han skifter til det midtjyske på en fri transfer, efter at hans kontrakt med FC Dnipro udløb ved udgangen af 2017, oplyser FCM på sin hjemmeside.

- Vi er enormt glade for at kunne hente endnu en forstærkning til truppen. Med et skifte vil der altid være en transitionsperiode, men Artem har de fodboldmæssige kompetencer til hurtigt at gøre sig konkurrencedygtig i truppen, siger sportschef Svend Graversen.

Træner Jess Thorup glæder sig også over tilgangen af Artem Dovbyk, der har været inde omkring Ukraines A-landshold.

- Artem er en fysisk og teknisk stærk spiller med et kæmpe potentiale. Han er samtidig en kompetent afslutter og er både dygtig med ryggen mod mål og har desuden et kraftfuldt drive med bolden.

- Han er en powerspiller med målnæse, siger Jess Thorup.

Åbner op for gigantsalg af norsk angriber

Tilgangen af ukraineren skal ses i lyset af, at FC Midtjylland ventes at sælge den norske angriber Alexander Sørloth. Et salg, der ifølge TV MIDTVESTs oplysninger er tæt på at blive en realitet. 

Sørloth er dagen igennem blevet kædet sammen med Premier League-klubben Crystal Palace, der ifølge Ekstra Bladet har budt i omegnen af 75 millioner kroner for målmageren.

Det tilbud skulle FC Midtjylland dog have afvist.

Ekstra Bladet skriver, at Sørloths skifte til Crystal Palace kan komme til at indbringe op til 135 millioner kroner inklusiv bonusser.

Går aftalen igennem vil den være den største af sin slags i Superligaens historie.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.