Væk på 16 minutter: Tyve stjal værktøj for 400.000 kroner

Vinkelslibere, skærebrændere, fugepistoler og andet dyrt værktøj er i løbet af weekenden blevet stjålet fra en virksomhed i Herning.

Virksomheden SHT A/S på Mørupvej i Herning havde i weekenden besøg af noget, som politiet gætter på må være en tyvebande.

Der blev stjålet værktøj for op mod 400.000 kroner, og tyvene slap afsted med blandt andet vinkelslibere, skærebrændere, fugepistoler og en masse forskelligt elværktøj.

- Før jul oplevede vi en del indbrud i varevogne med værktøj, og det her kunne sagtens være de samme tyve, der står bag, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Tyvene er både brudt ind i fabriksbygningen, hvor der bliver produceret betonelementer, og så har de også smadret bagdøren på en varevogn for at få fat i det værktøj, der lå i bilen.

Væk på 16 minutter

Efter indbruddet har firmaet naturligvis gransket deres videoovervågning. Her kan de se, at gerningsmændene har styr på, hvad de laver. På bare 16 minutter overdækker de kameraer, stjæler værktøjet og forlader stedet.  

- Det er nogen, der ved, hvad de går efter og muligvis kender området. De er gået direkte efter smedeværkstedet, så vi er ved at undersøge, om de har været her før, siger Gert Dynesen, der er direktør hos SHT A/S.  

En teori, som politiet altså også bakker op om efter en række indbrud hos firmaer.