Utilfredse kirkegængere danner frimenighed

Folkekirken har fjernet sig for meget fra Bibelens ord. Sådan lyder det fra en gruppe kirkegængere i Herning, der i protest har brudt med Folkekirken, for at lave deres egen menighed

47-årige Bjarne Carlsen fra Herning er en af dem, der har besluttet at sige farvel til Folkekirken, og i stedet melde sig ind i foreningen Herning Bykirke:

- Mange af os føler, at Folkekirken har bevæget sig for langt væk fra det der står i Bibelen. Der er blevet en tendens til, at alt kan lade sig gøre i Folkekirken, bare der er flertal for det, fortæller Bjarne Carlsen.

Forkert med homovielser

Loven, der skal gøre det muligt for homoseksuelle at blive viet i kirken, var for mange af medlemmerne i den nye forening den dråbe, der fik bægeret til at flyde over.

Men Bjarne Carlsen mener også, at det er forkert, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved fundementale ting som for eksempel Jesus opstandelse i Folkekirken.

Smerteligt, at vejene skilles

Provst Asger Grove Korsholm beklager gruppens farvel til fællesskabet:

- Jeg synes, at når mennesker har noget til fælles, så er det altid smerteligt, at vejene skilles, også når det gælder kirke og tro, siger han.

Herning Bykirke har indtil videre 58 medlemmer.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.