Uroligheder: 26 personer anholdt efter fodboldkamp mellem FCM og Esbjerg

24 Esbjerg-tilhængere og to fra FCM er blevet anholdt i forbindelse med uroligheder ved søndagens fodboldkamp mellem FC Midtjylland og Esbjerg.

Det var ikke kun på banen, at der var små kampe mellem FC Midtjylland og Esbjerg søndag aften. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Læs også Esbjergs sene udligning bremser FCM i topstriden

Politiet måtte skride til anholdelser af i alt 26 personer i forbindelse med uroligheder ved søndagens fodboldkamp mellem FC Midtjylland og Esbjerg. 

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter kort efter klokken 23.00 søndag.

- Status er, at der i løbet af dagen har været uro, idet to fanfraktioner søgte konfrontation med hinanden, står der i meddelelsen.

Læs også Fodboldballade i Herning - 21-årig dømt for at kaste romerlys mod politiet

De 24 er tilhængere af Esbjerg, og de er blevet anholdt efter ordensbekendtgørelsen. Den indeholder blandt andet forbud mod støjende og fornærmelig opførsel.

- Der var tale om råben og skrigen samt voldelig optræden. Det sædvanlige, siger Henrik Sønderskov, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ud over de 24 har politiet også anholdt to FC Midtjylland-fans, som ifølge politiet har overtrådt en karantæne. Alle anholdte er blevet løsladt igen, oplyser vagtchefen klokken 00.30 natten til mandag.

Også uroligheder mellem Brøndby og FCK

Læs også Fodboldtilskuere får karantæne for omstridt banner

Tidligere søndag skabte en gruppe hooligans uro ved Brøndby Stadion i forbindelse med en kamp mellem rivalerne fra Brøndby og FC København. Københavns Vestegns Politi oplyste, at flere politifolk blev ramt af sten. Fem kom til skade.

I alt syv personer er efterfølgende blevet anholdt i forbindelse med urolighederne. Politiet har oplyst, at der muligvis vil følge flere anholdelser i sagen. Det afhænger dog af, hvorvidt politiet ud fra eksempelvis videoovervågning kan udpege og identificere flere gerningsmænd.